Κατάφεραν να ληφθούν δύο φωτογραφίες που δείχνουν ένα πλάσμα που δίνει την εντύπωση ανάμεσα σε γάτα και αλεπού. Πιθανόν είναι σαρκοφάγο, και καλύπτεται από σκούρα κόκκινη γούνα και μακριά, μυώδη, φουντωτή ουρά.
Οι κάτοικοι της περιοχής όπου οι επιστήμονες ανακάλυψαν το πλάσμα, στην ινδονησιακή πλευρά της Βόρνεο, υποστηρίζουν ότι δεν έχουν ξαναδεί κάτι παρόμοιο. Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το θηλαστικό κινείται κυρίως την νύκτα και στη διάρκεια της ημέρας παραμένει κρυμμένο πάνω στα δέντρα.
Τα χαρακτηριστικά του πλάσματος όπως μικρά αυτιά, το μακρύ ρύγχος και τα ισχυρά πίσω πόδια τα που οδηγούν στο συμπέρασμα ότι είναι σαρκοφάγο.
Για να επιβεβαιωθεί ότι είναι ένα μη καταγεγραμμένο είδος, είναι απαραίτητη η σύλληψη τουλάχιστον ενός ζώου και να το εξετάσουν λεπτομερώς. Ήδη κλουβιά - παγίδες στήνονται μέσα στη ζούγκλα από μέλη της περιβαλλοντικής οργάνωσης. Αν δεν μπορέσουν να το αιχμαλωτίσουν οι επιστήμονες θα επιχειρήσουν να προσδιορίσουν το είδος εναλλακτικά με την πραγματοποίηση γενετικών αναλύσεων σε τρίχες του ή σε δείγμα περιττωμάτων.
Το ζώο εντοπίσθηκε στο εθνικό πάρκο του Καϊάν Μενταράνγκ στο εκτεταμένο ορεινό υγρό δάσος του Καλιμαντάν,που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Μαλαισία. Στην ίδια περιοχή ανάμεσα στο διάστημα 1994-2004, έχουν ανακαλυφθεί όπως υποστηρίζει η WWF 361 νέα είδη -φυτά, έντομα, ψάρια και άλλα ζώα.
Η προγραμματισμένη δημιουργία της μεγαλύτερης φυτείας φοινικόδεντρων στον κόσμο, για την παραγωγή φοινικέλαιου, η οποία θα καταλαμβάνει έκταση 17.800 τετραγωνικών χιλιομέτρων δημιουργεί έντονη ανησυχία στην οργάνωση WWF καθώς αυτή εκτιμά ότι το περιβάλλον της Βόρνεο θα υποβαθμιστεί σημαντικά.
Οι οργανώσεις για την προστασία του περιβάλλοντος αντιδρούν έντονα σ΄ αυτό το σχέδιο που υποστηρίζει και χρηματοδοτεί η Κινεζική Τράπεζα Ανάπτυξης, καθώς θα επιβαρύνει καθοριστικά το φυσικό τοπίο και τους μοναδικούς βιότοπους της Βόρνεο που χάνει κάθε χρόνο 28.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα δάσους εξαιτίας της παράνομης υλοτομίας.
ΠΗΓΗ: http://rc-cafe.blogspot.com/2010/03/blog-post_2194.html#ixzz0hFqHTS5y
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ