Το Υπουργείο Παιδείας πλήρωσε 94.000 ευρώ για τη δημιουργία της σελίδας και τη χρήση συγκεκριμένου λογισμικού. Σήμερα, η Άννα Διαμαντοπούλου αναζητά γιατί κοστολογήθηκε τόσο η εν λόγω ιστοσελίδα αλλά κυρίως γιατί ποτέ δεν λειτούργησε. Όπως αποκαλύφθηκε από την απάντηση της υπουργού σε ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ, Κυριάκου Βελόπουλου, το 2002, η εταιρεία «EXODUS» δημιούργησε την ιστοσελίδα Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων έναντι του ποσού των 17.000.000 δραχμών, δηλαδή περίπου 50.000 ευρώ.
Το 2008, η τότε ηγεσία του υπουργείου προχώρησε, έπειτα από διαγωνισμό, σε σύμβαση με την εταιρεία «ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ, ΜΑΡΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ & ΣΙΑ ΟΕ-POLIS-NET INTERNET SERVICES» για την προμήθεια προγραμμάτων διαχείρισης περιεχομένου. Σε απλά Ελληνικά, εγκαταστάθηκε ένα νέο λογισμικό, το οποίο κόστισε άλλες 44.500 ευρώ. Το λογισμικό παραδόθηκε εμπρόθεσμα, όμως η ιστοσελίδα δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ!
Η αποστροφή της υπουργού στην απάντησή της, ότι «έρευνα από τον γενικό γραμματέα είναι σε εξέλιξη», είναι ενδεικτική της άγνοιας που επικρατεί σχετικά με τους λόγους για τους οποίους δεν χρησιμοποιήθηκε η ιστοσελίδα, αν και μέχρι τότε είχε κοστίσει 94.000 ευρώ.
Σήμερα, το υπουργείο έκανε το αυτονόητο. Ανέθεσε στους υπαλλήλους του, προγραμματιστές, να φτιάξουν την ιστοσελίδα, αφού -έτσι και αλλιώς- τους πληρώνει! Μάλιστα, τα προγράμματα που χρησιμοποιήθηκαν είναι εκείνα που δωρεάν διατίθενται στο Διαδίκτυο. Έτσι, οι Έλληνες πολίτες, ενώ έχουν πληρώσει 94.000 ευρώ, χρησιμοποιούν τελικά μια ιστοσελίδα, που -ούτως ή άλλως- δεν κόστισε ούτε ένα ευρώ.
Την ίδια στιγμή και ενώ διεξάγεται έρευνα για το πού πήγαν περίπου 200 εκατ. ευρώ -δηλαδή σχεδόν το 1/10 του συνολικού προγράμματος- από το χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας», καθώς οι περισσότερες ιστοσελίδες και ηλεκτρονικές πύλες που δημιουργήθηκαν παραμένουν ανενεργές, ο Δήμος Θεσσαλονίκης απαντά για τη δική του ιστοσελίδα.
Όπως αναφέρεται στην απάντηση, η ιστοσελίδα www.thessaloniki.gr δεν είναι δυνατό να κοστολογηθεί, καθώς εντάσσεται στο έργο «Πληροφοριακό Σύστημα Ηλεκτρονικής Εξυπηρέτησης του Πολίτη», το οποίο συνολικά κόστισε 1.153.535 ευρώ.
πηγή: http://tonellinontaiera.blogspot.com/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ