ΤΟ ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΤΑΣΑΚΙ-ΜΕ ONLINE ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ

ΤΟ ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΤΑΣΑΚΙ-ΜΕ ONLINE ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ
ashtray.gr

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΗΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ ΣΤΟ LINK ΠΑΡΑΚΑΤΩ

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΗΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ LINK
Join the Linkwise Affiliate Network!

Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009

<<ΞΥΛΟ ΑΠΕΛΕΚΗΤΟ>>







Κάθε ελληνική κυβέρνηση, όταν τα πράγματα ζορίζουν, ασχολείται με δύο θέματα: την είσοδο στα πανεπιστήμια και τη στρατιωτική θητεία, είτε με υποσχέσεις είτε κάποιες φορές με πράξεις. Το βλέπουμε χρόνια το έργο.


Έτσι και τώρα η κατάργηση της βάσης του δέκα έρχεται για να χαϊδέψει αυτιά εν μέσω λιτότητας και φοροεπιδρομής. Βλέπετε στην οικονομία τα παραμύθια τελείωσαν και μας έμειναν οι δράκοι. Στην Παιδεία όμως;


Η υποχρηματοδότηση της Παιδείας συνεχίζεται, η αποσύνδεση του Λυκείου από την είσοδο στα ΑΕΙ και ΤΕΙ είναι πάντα στα σκαριά, τα πτυχία-κουρελόχαρτα μοιράζονται αφειδώς, αλλά αυτό που έφταιγε ήταν το καταραμένο το δεκάρι που πρέπει κάποιος να πιάσει για να μπει σε μια σχολή.


Απ’ ό,τι καταλαβαίνω δεν έχει σημασία αν ένας μαθητής κάνει τρία ορθογραφικά στο όνομα και άλλα τόσα στο επώνυμό του, εφόσον μπορεί να περάσει σε ένα ΤΕΙ και να πάρει πτυχίο αρμέγματος γλάρων με άριστα.


Αξίζει να θυμηθούμε τις αντιδράσεις ιδιοκτητών ακινήτων και καταστημάτων στην επαρχία που διαμαρτύρονταν, επειδή η βάση του δέκα, όταν θεσπίστηκε, δημιούργησε κενές θέσεις σε τμήματα της επαρχίας και αυτό σήμαινε απώλεια κερδών. Τα βάσανά τους όμως τελειώνουν εδώ.


Γιατί υπάρχουν τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ; Εύκολη απάντηση. Για να πωλούνται σαλάμια στην επαρχία και να νοικιάζονται σπίτια. Για να ματώνει μια οικογένεια ώστε το παιδί της, που ίσως γινόταν ένας καλός τεχνίτης, να πάρει ένα κουρελόχαρτο από ένα ανυπόληπτο ΤΕΙ και να εξασφαλίσει τη μελλοντική του ανεργία.


Ακόμα και στα χάλια που βρίσκεται το εκπαιδευτικό μας σύστημα, ένας μαθητής που προσπαθεί και δείχνει ότι έχει θέληση να σπουδάσει, μπορεί το ρημάδι το δέκα(και πολύ παραπάνω) να το πιάσει και να το ξεπεράσει.


Η βούληση της κυβέρνησης να πάρει φιλολαϊκά μέτρα, όπου υπάρχουν τα περιθώρια, για να εξασφαλίσει πολιτικές ανάσες, συναντά την νοοτροπία του Έλληνα που δεν μπορεί να διανοηθεί το σπλάχνο του χωρίς πτυχίο, αλλά και τα μικροσυμφέροντα εντός της εκπαιδευτικής κοινότητας.


Ας την καταργήσουν λοιπόν τη βάση του δέκα. Ας επιστρέψουμε στην πρόσφατη εποχή που μπορούσες να περάσεις σε ένα ΤΕΙ με μέσο όρο 4,5 στα 20(μέσο όρο!!!), να γεμίσουν οι θέσεις των τμημάτων στην επαρχία, να νοικιασθούν τα σπίτια να ξεπουλήσουν και τα καταστήματα και όλοι να είναι ευτυχισμένοι.


Άλλωστε για αυτό υπάρχει η Παιδεία στην Ελλάδα. Για να της φορτώνουμε όλες μας τις αμαρτίες και μετά να κλαίμε για το σκοτεινό μέλλον των παιδιών μας.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ

ΔΕΣ ΟΛΛΑ ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΠΛΟΙΩΝ ΜΕ ΕΚΠΤΩΣΗ

Ακτοπλοϊκά - Viva Travel