ΤΟ ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΤΑΣΑΚΙ-ΜΕ ONLINE ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ

ΤΟ ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΤΑΣΑΚΙ-ΜΕ ONLINE ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ
ashtray.gr

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΗΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ ΣΤΟ LINK ΠΑΡΑΚΑΤΩ

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΗΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ LINK
Join the Linkwise Affiliate Network!

Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου 2009

Φόνοι για ανθρώπινο λίπος στο Περού.


Σε διαθεσιμότητα τέθηκε κορυφαίος αστυνομικός επιθεωρητής στο Περού, καθώς η «αποκάλυψή» του περί σπείρας που δολοφονούσε ανθρώπους για να πουλήσει το λίπος του φέρεται να μην στηρίζεται σε πραγματικά στοιχεία, σύμφωνα με ρεπορτάζ του BBC.


Τον περασμένο μήνα είχε προκληθεί σάλος όταν, κατά τα διάρκεια συνέντευξης τύπου, ο επιθεωρητής Φέλιξ Μούργκα, ανακοίνωσε ότι η αστυνομία εξάρθρωσε σπείρα, τέσσερα μέλη της οποίας είχαν ομολογήσει ότι δολοφόνησαν περίπου 60 ανθρώπους για να πουλήσουν το λίπος τους έναντι χιλίων δολαρίων το λίτρο.


Οι αστυνομικοί είχαν τότε παρουσιάσει δύο μπουκάλια με ένα υγρό που είχαν ισχυριστεί ότι ήταν ανθρώπινο λίπος και μία φωτογραφία ενός αποκεφαλισμένου ανθρώπου.
Η ιστορία που παρουσίασαν είχε ομοιότητες με έναν μύθο των Άνδεων για τους λεγόμενους Πιστάκος, τους μυθικούς δολοφόνους που σκοτώνουν ανθρώπους σε έρημους δρόμους για να χρησιμοποιήσουν το λίπος τους.
Ωστόσο, δύο εβδομάδες μετά τις «αποκαλύψεις», η παντελής έλλειψη αποδείξεων κατέδειξε ότι η υπόθεση ήταν μάλλον φανταστική.Οι αρχικές αμφιβολίες ενισχύθηκαν όταν η αστυνομία της περιοχής, όπου είχαν υποτίθεται λάβει χώρα τα εγκλήματα, ισχυριζόταν ότι δε γνώριζε τίποτα για τη σπείρα, επιβεβαιώνοντας μόνο μία εξαφάνιση.Ο κ. Μούργκα, αντλώντας μάλλον έμπνευση από την κινηματογραφική ταινία “Fight Club” με πρωταγωνιστές τους Brad Pitt και Edward Norton, είχε επίσης ισχυριστεί ότι το λίπος από τα θύματα πωλείτο έναντι χιλιάδων δολαρίων στην ευρωπαϊκή μαύρη αγορά που προμηθεύει τη βιομηχανία καλλυντικών, ωστόσο κανείς δεν μπορούσε να επιβεβαιώσει τέτοιου είδους πωλήσεις. Σύμφωνα μάλιστα με γιατρούς, το ανθρώπινο λίπος δεν έχει καμία χρηματική αξία.


Την Τρίτη ο αρχηγός της περουβιανής αστυνομίας, Μιγκέλ Χιντάλγκο, ανακοίνωσε ότι εξαιτίας του αστυνομικού φιάσκου ο κ. Μούργκα τίθεται σε επ’ αόριστον διαθεσιμότητα.


Σύμφωνα με σχολιαστές η κατασκευασμένη είδηση και οι σχετικές συλλήψεις χρησιμοποιήθηκαν ως προπέτασμα καπνού προκειμένου να αποσπάσουν την προσοχή των πολιτών από τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Περού.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ

ΔΕΣ ΟΛΛΑ ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΠΛΟΙΩΝ ΜΕ ΕΚΠΤΩΣΗ

Ακτοπλοϊκά - Viva Travel