ΤΟ ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΤΑΣΑΚΙ-ΜΕ ONLINE ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ

ΤΟ ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΤΑΣΑΚΙ-ΜΕ ONLINE ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ
ashtray.gr

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΗΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ ΣΤΟ LINK ΠΑΡΑΚΑΤΩ

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΗΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ LINK
Join the Linkwise Affiliate Network!

Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2009

ΔΗΛΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΜΑΣ





Νέο διατροφικό σκάνδαλο αποκαλύφθηκε από τους ελέγχους του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), σύμφωνα με το "Βήμα της Κυριακής".


Τέσσερις μεγάλες εταιρείες διακινούσαν μολυσμένα τρόφιμα και προϊόντα-μαϊμού στην αγορά θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των καταναλωτών. Όπως αναφέρει η εφημερίδα, έχει στη διάθεσή της τα στοιχεία των εταιρειών και των ιδιοκτητών τους και περιμένει πρωτοβουλία των Αρχών για να τα δώσει στη δημοσιότητα.


Η πρώτη από αυτές είναι εταιρεία που προμήθευε την αγορά με σουσάμι και απασχολεί τις αρχές από το 2008, όταν στις αποθήκες της βρέθηκαν τόνοι σουσαμιού με περιττώματα τρωκτικών και σκύλων. Η συγκεκριμένη εταιρεία προμήθευε πρώτες ύλες σε μεγάλες βιομηχανίες αρτοπαρασκευασμάτων. Αν και μετά τους πρώτους ελέγχους η επιχείρηση σφραγίστηκε, μετά από λίγους μήνες εντοπίστηκαν σε αρτοβιομηχανία στη Βόρεια Ελλάδα σάκοι με σουσάμι από τη συγκεκριμένη εταιρεία.


Η δεύτερη υπόθεση, αφορά σε γαλακτοβιομηχανία της Κεντρικής Ελλάδας, η οποία μάλιστα έκανε και εξαγωγές, πουλώντας προϊόντα σε υψηλές τιμές ως δήθεν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ). Στελέχη του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, μιλώντας στο "Βήμα", δήλωσαν ότι μετά από έλεγχο διαπιστώθηκε ότι όλα τα προϊόντα της εταιρείας ήταν νοθευμένα.


Η τρίτη υπόθεση αφορά σε κατάστημα μεγάλης αλυσίδας σούπερ μάρκετ, στα βόρεια προάστια της Αθήνας, στο οποίο τον Ιούνιο του 2007 είχε επιβληθεί πρόστιμο από τον ΕΦΕΤ ύψους 10.000 ευρώ και σήμερα προτείνεται νέο πρόστιμο 70.000 ευρώ για παραπλάνηση καταναλωτών, ανεπαρκείς συνθήκες υγιεινής και άλλα παραπτώματα. Σε καταστήματα της συγκεκριμένης αλυσίδας έχουν κατά καιρούς επιβληθεί πρόστιμα, για βρώμικες αποθήκες, όπου τα τρόφιμα συνυπήρχαν με σκουπίδια και για αλλοιωμένα προϊόντα που υποτίθεται ότι επρόκειτο να πεταχτούν.


Τέλος, η τέταρτη υπόθεση αφορά σε κατάστημα μεγάλης αλυσίδας σούπερ μάρκετ, στα ράφια του οποίου, μήνες μετά το σκάνδαλο με τα ορυκτέλαια, βρέθηκαν ποσότητες "εμπλουτισμένου" ηλιελαίου. Το περιστατικό αυτό δείχνει ότι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία τους, κάτι που είχε φανεί και το 2008, όταν ξέσπασε το σκάνδαλο με το μολυσμένο ηλιέλαιο.


Οι υποθέσεις αυτές έχουν φτάσει ήδη στο γραφείο της υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κας Κατερίνας Μπαρτζελή, η οποία τόνισε ότι θα εφαρμοστεί ο νόμος και προανήγγειλε αλλαγές στη λειτουργία του ΕΦΕΤ, ώστε να γίνει πιο αποτελεσματικός.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ

ΔΕΣ ΟΛΛΑ ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΠΛΟΙΩΝ ΜΕ ΕΚΠΤΩΣΗ

Ακτοπλοϊκά - Viva Travel