ΤΟ ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΤΑΣΑΚΙ-ΜΕ ONLINE ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ

ΤΟ ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΤΑΣΑΚΙ-ΜΕ ONLINE ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ
ashtray.gr

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΗΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ ΣΤΟ LINK ΠΑΡΑΚΑΤΩ

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΗΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ LINK
Join the Linkwise Affiliate Network!

Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2010

Αίτηση διαζυγίου 12χρονης από 80χρονο


Κορίτσι με Burqa
Απορριπτέα έγινε η αίτηση διαζυγίου του 12χρονου κοριτσιού από την Σαουδική Αραβία παρά την μεσολάβηση των ανθρωπιστικών οργανώσεων. Σύμφωνα με αναφορές στα ξένα Μ.Μ.Ε, το κορίτσι παντρεύτηκε τον ηλικιωμένο ξάδερφο του πατέρα της στα τέλη του περσινού έτους, και ο γαμπρός έδωσε στον πατέρα της νύφης 85.000 ριάλ (περίπου 22.665 δολάρια). Η μητέρα της κοπέλας δεν ενέκρινε τον εν λόγω γάμο από 
την αρχή και κατηγόρησε τον γαμπρό για βιασμό.
Ένας δημοσιογράφος της εφημερίδας Al-Riyadh, στον οποίο το κορίτσι είχε εκμυστηρευτεί ότι ο γάμος είχε φτάσει σε τέλμα, ήταν ο πρώτος που την βρήκε σε άσχημη κατάσταση. Η Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Σαουδικής Αραβίας επενέβη από τότε, προσλαμβάνοντας συνήγορο υπεράσπισης και εφιστόντας την προσοχή στο εν λόγω ζήτημα.
Ωστόσο, την προηγούμενη Δευτέρα στο δικαστήριο του Buraidah, στα περίχωρα του Al-Quasim, το κορίτσι περιέργως απέσυρε την αίτηση διαζυγίου. Όπως δήλωσε η ίδια “Είμαι σύμφωνη με το γάμο. Δεν έχω καμμία αντίρρηση. Θα σεβαστώ την θέληση του πατέρα μου και θα υπακούσω σε αυτήν”.
Τόσο ο δικηγόρος της όσο και η Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δήλωσαν σοκαρισμένοι από τη δηλωσή της.
Ωστόσο, σύμφωνα με την ισχύ του Ισλαμικού νόμου των Σουνιτών ο γάμος θεωρείται παράνομος και λαμβάνονται μέτρα για να καταργηθεί. Στην υπόθεση παρενέβη και η κόρη του βασιλιά Abdullah, πριγκίπισσα Adela bint Abdullah, η οποία δήλωσε στις εφημρίδες ” Πιστεύω, και όχι μόνο εγώ, αλλά και πολλοί ειδικοί σε κοινωνικό και εκπαιδευτικό επίπεδο πως το συγκεκριμένο θέμα αποτελεί παραβίαση των δικαιωμάτων του παιδιού”.

www.otherside.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ

ΔΕΣ ΟΛΛΑ ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΠΛΟΙΩΝ ΜΕ ΕΚΠΤΩΣΗ

Ακτοπλοϊκά - Viva Travel