ΤΟ ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΤΑΣΑΚΙ-ΜΕ ONLINE ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ

ΤΟ ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΤΑΣΑΚΙ-ΜΕ ONLINE ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ
ashtray.gr

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΗΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ ΣΤΟ LINK ΠΑΡΑΚΑΤΩ

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΗΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ LINK
Join the Linkwise Affiliate Network!

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

Ηλιακές καταιγίδες απειλούν αεροπορικές πτήσεις και GPS



Η δραστηριότητα του ήλιου δε συγκαταλέγεται συνήθως στα «καυτά» θέματα της ημέρας,  όταν όμως απειλεί να επηρεάσει επικίνδυνα τις υπηρεσίες δορυφορικής πλοήγησης (GPS) και κατά συνέπεια τις αεροπορικές πτήσεις και τις θαλάσσιες συγκοινωνίες, τότε ανάγεται σε σημαντικό θέμα.


Μάλιστα, βρετανοί και αμερικανοί ερευνητές έχουν προειδοποιήσει από το 2006 για τη σταδιακή αύξηση των επικίνδυνων φαινομένων με αφετηρία τον ήλιο, καθώς η ηλιακή δραστηριότητα  αναμένεται  να αγγίξει το μάξιμουμ. Μια περίοδο, δηλαδή, αυξημένης  ακτινοβολίας και δραστηριότητας στην επιφάνεια του πλανήτη.


Αυτή ακριβώς η ακτινοβολία, η οποία μπορεί να γίνει αντιληπτή ως ηλιακές φλόγες και καταιγίδες, απασχολεί έντονα τους επιστήμονες για τις ενδεχόμενες επιδράσεις στην ιονόσφαιρα της Γης και τις καθυστερήσεις στη διαβίβαση δεδομένων από τους δορυφόρους στους δέκτες.


Εκτόξευση δορυφόρου ηλιακής παρακολούθησης από τη NASA


Υπό τον φόβο των προβλημάτων που η ηλιακή δραστηριότητα ενδέχεται να προκαλέσει τα επόμενα χρόνια, η NASA εκτόξευσε δορυφόρο από το Κέιπ Κανάβεραλ σήμερα Πέμπτη, αποστολή του οποίου για τα επόμενα 5 έως 10 χρόνια θα είναι η στενή παρακολούθηση του ηλίου και η βελτίωση των προβλέψεων για την εκδήλωση ηλιακών καταιγίδων, στέλνοντας πίσω στη γη υψηλής ανάλυσης φωτογραφίες και δεδομένα.


Η NASA, η οποία δαπάνησε για το project περίπου 858 εκατομμύρια δολάρια, σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τα δεδομένα που θα αποστέλλει ο δορυφόρος σε εφαρμογή του iPhone με την ονομασία  "3D Sun", η οποία θα εμφανίζει συνεχείς τρισδιάστατες φωτογραφίες του ήλιου.

12 Φεβρουάριος 2010
Επιμέλεια: Στράτος Μωραΐτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ

ΔΕΣ ΟΛΛΑ ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΠΛΟΙΩΝ ΜΕ ΕΚΠΤΩΣΗ

Ακτοπλοϊκά - Viva Travel