ΤΟ ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΤΑΣΑΚΙ-ΜΕ ONLINE ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ

ΤΟ ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΤΑΣΑΚΙ-ΜΕ ONLINE ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ
ashtray.gr

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΗΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ ΣΤΟ LINK ΠΑΡΑΚΑΤΩ

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΗΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ LINK
Join the Linkwise Affiliate Network!

Κυριακή 18 Απριλίου 2010

ΟΤΙ ΠΑΡΕΙΣ 1 EURO....

Άρχισαν να σχεδιάζουν ήδη τι θα ξεπουλήσουν!!!


Κτηματομεσιτική πλέον η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου

Πόση γη στο νομό Ροδόπης θα ξεπουληθεί και σε ποιούς; Θα υπάρξουν όρια και περιορισμοί σε πιθανούς αγοραστές ή περιοχές εθνικού συμφέροντος θα πουληθούν στον οποιονδήποτε;

Στην πώληση ή την ενοικίαση δημόσιας γης, συνολικής έκτασης άνω των 14.500 στρεμμάτων, προχωρεί η Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου (ΚΕΔ).

Στόχος της κυβέρνησης είναι η εξασφάλιση ενός σταθερού εισοδήματος από τη μακροχρόνια μίσθωση αυτών των ακινήτων, στα οποία υπολογίζεται ότι μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια μπορούν να ανεγερθούν ξενοδοχειακές μονάδες, τουριστικά συγκροτήματα, χιονοδρομικά κέντρα, θεματικά πάρκα και επιχειρήσεις αναψυχής.

Πρόκειται για 27 οικόπεδα-φιλέτα που, βρίσκονται σε 15 νομούς της χώρας, μεταξύ των οποίων: Αττικής, Χαλκιδικής, Ροδόπης, Αιτωλοακαρνανίας, Μαγνησίας, Αργολίδας, Φθιώτιδας, Φλωρίνης Καβάλας, Δωδεκανήσου, Ευβοίας, Ζακύνθου, Σάμου, κ.α. Ορισμένες από αυτές τις εκτάσεις δεν αποκλείεται ακόμη και να πουληθούν.

Βασικός όμως στόχος του προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου της ΚΕΔ Κ. Φωτόπουλου είναι η μακροχρόνια μίσθωση αυτών των ακινήτων (από 25 έως 40 χρόνια), που θα εξασφαλίσουν ένα σταθερό εισόδημα στο Δημόσιο, το οποίο θα κυμαίνεται μεταξύ 500 εκατ. ευρώ και 1 δισ. ευρώ σε ετήσια βάση.

Στο Υπουργείο Οικονομικών εκτιμούν ότι τα ετήσια μισθώματα που θα εισπράττονται από τους ιδιώτες επενδυτές θα συμβάλλουν στην υλοποίηση των στόχων του Προγράμματος Σταθερότητας, ιδιαίτερα δε στη μείωση του δημοσίου χρέους. Πηγές προσκείμενες στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου αναπαράγουν με τον καλύτερο τρόπο τη θεωρία του υπουργού, που λέει ότι «η ακίνητη περιουσία του Δημοσίου έχει πολλά να δώσει (!), και να συμβάλλει στη μείωση των κρατικών ελλειμμάτων».

Από τις επαφές που έχουν με τα στελέχη της ΚΕΔ, υπολογίζουν ότι η περιουσία αυτή φτάνει τα 300 δισ. ευρώ. Το ποσό αυτό ισοδυναμεί με το ελληνικό χρέος, το οποίο σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου, το 2009 διαμορφώθηκε στα 298,5 δισ. ευρώ. Στο Υπουργείο Οικονομικών ενεργά διατηρούν ακόμη τα σχέδια για τη σύσταση εταιρείας συμμετοχών ακινήτων που θα εισαχθεί στο Χρηματιστήριο με σκοπό να φέρει έσοδα στα άδεια κρατικά ταμεία.

Επί του παρόντος η κυβέρνηση κάνει σχέδια για την εμπορική αξιοποίηση κρατικών εκτάσεων, εκτιμώντας ότι θα εκδηλωθεί έντονο ενδιαφέρον από πλευράς επενδυτών για τα 3.136 στρέμματα γης που βρίσκονται στα Νέα Στύρα της Εύβοιας. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη έκταση που διατίθεται για αναπτυξιακούς σκοπούς.

Ακολουθούν η Αμφιλοχία στην Αιτωλοακαρνανία με 3.000 στρέμματα, ο δήμος Μελιταίων στην Κέρκυρα με περισσότερα από 1.800 στρέμματα, τα οποία βρίσκονται στη διάθεση των επιχειρηματιών που αποβλέπουν στην κατασκευή ξενοδοχειακών μονάδων ή ήπιων τουριστικών εγκαταστάσεων.

Τουριστικά θέρετρα και επιχειρήσεις αναψυχής θα προσελκύσει η έκταση των 1.390 στρεμμάτων πέριξ της Λίμνης Πετρών στο Αμύνταιο Φλωρίνης, κατά την ΚΕΔ. Από τη Βόρεια Ελλάδα, η ΚΕΔ διάλεξε 98 στρέμματα στο Δήμο Αιγείρου στο παραθαλάσσιο τμήμα του νομού Ροδόπης, 842,5 στρέμματα στην Καβάλα και άλλα 133 στρέμματα στην εκπληκτική Χαλκιδική (Σιθωνία).

Στο πρόγραμμα θα περιληφθούν επίσης η Σάμος όπου η προς αξιοποίηση κρατική περιουσία καλύπτει 1.160 στρέμματα στο Βαθύ. Ακόμη η πανέμορφη περιοχή των Αλυκών Ζακύνθου με 170 στρέμματα.

Την διερεύνηση του επενδυτικού ενδιαφέροντος έχει αναλάβει η Εθνική Τράπεζα με τις εταιρείες Συμβούλων Planet AE, CSF AE και Savills Hellas Ε.Π.

Ο Σύμβουλος (Ένωση Εταιρειών) θα προτείνει τους όρους και τις προϋποθέσεις των αναπτύξεων και θα παράσχει συμβουλευτική υποστήριξη σε εξειδικευμένα θέματα όπως επίλυση νομικών ζητημάτων, έρευνα αγοράς, συνεργασία με τοπικούς φορείς και κοινωνικές ομάδες για τους αναπτυξιακούς σκοπούς.

Η συμφωνία που υπέγραψε η ΚΕΔ με την Ένωση Εταιρειών προβλέπει ότι οι αναπτύξεις θα βασιστούν κυρίως στο μοντέλο της μακροχρόνιας μίσθωσης για 25-40 χρόνια. Όταν αυτή λήξει, η χρήση των ακινήτων θα επιστρέφει στο ελληνικό δημόσιο.

Θα εξεταστούν επίσης εναλλακτικά σχήματα σύμπραξης του Δημοσίου με τον ιδιώτη ανάδοχο, όπως σύσταση εταιρειών ειδικού σκοπού, με συμμετοχή του Δημοσίου στα έσοδα της ανάπτυξης.

Το έργο του Συμβούλου θα ολοκληρωθεί εντός 4,5 ετών, ενώ η αμοιβή του, εφόσον υλοποιηθεί το σύνολο των προγραμματιζόμενων αναπτύξεων, θα ανέλθει σε 2,4 εκατ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ

ΔΕΣ ΟΛΛΑ ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΠΛΟΙΩΝ ΜΕ ΕΚΠΤΩΣΗ

Ακτοπλοϊκά - Viva Travel