ΤΟ ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΤΑΣΑΚΙ-ΜΕ ONLINE ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ

ΤΟ ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΤΑΣΑΚΙ-ΜΕ ONLINE ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ
ashtray.gr

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΗΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ ΣΤΟ LINK ΠΑΡΑΚΑΤΩ

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΗΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ LINK
Join the Linkwise Affiliate Network!

Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

Νίκο Θεέ πάρε την ΠΑΕ


Ο Νίκος Κωνσταντόπουλος είναι Αριστερός. Ενεργός στο κίνημα διαμαρτυρίας ενάντια στη Χούντα μέσα από τη Δημοκρατική Άμυνα, ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ το 1974, διαγραφή ένα χρόνο μετά και δημιουργία της Σοσιαλιστικής Πορείας, ιδρυτικό μέλος του Συνασπισμού της Ριζοσπαστικής Αριστεράς και από το 1993 έως το 2004 Πρόεδρος του ΣΥΝ. Σ’ αυτή την αξιοθαύμαστη και συνεπή αριστερή μεταπολιτευτική πορεία υπήρξαν και ορισμένες κραυγαλέες παραφωνίες ή έστω ορισμένα μεγάλα παράδοξα. Υπουργός Εσωτερικών στην Οικουμενική Κυβέρνηση Τζανετάκη, μέλος της φαιοκόκκινης συμμαχίας ενάντια στον εκσυγχρονισμό, και από χτες Πρόεδρος του πλέον αστικού ιστορικά και δεξιού σε επίπεδο συμβολισμού αθλητικού σωματείου, της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.


Ο 68χρονος δικηγόρος, ο οποίος έχει αποσυρθεί από την πολιτική σκηνή από το 2004, φέρεται ως προσωπική επιλογή του Γιάννη Βαρδινογιάννη και πρόσωπο κοινής αποδοχής των υπολοίπων μεγαλομετόχων του ΠΑΟ.


Αν και η τελευταία αυτή εξέλιξη δεν συνάδει και πολύ με το αριστερό μαχητικό και διεκδικητικό προφίλ του κυρίου Νίκου Κωνσταντόπουλου, υπάρχει πάραυτα ένα στοίχημα τεραστίων κοινωνικών διαστάσεων που θα κληθεί να κερδίσει ο νέος Πρόεδρος. Δεν είναι ούτε το πρωτάθλημα, ούτε το κύπελλο, ούτε το νταμπλ. Ούτε η απορρόφηση των κραδασμών στο ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τη δημιουργία γηπέδου στο Βοτανικό.


Είναι η αντιμετώπιση της οργανωμένης αθλητικής βίας και του χουλιγκανισμού. Ο Παναθηναϊκός, μαζί με τον Ολυμπιακό, την ΑΕΚ, τον ΠΑΟΚ, τον ΑΡΗ και τον Ηρακλή, αποτελεί σφηκοφωλιά παραγωγής βίας εντός, πέριξ και εκτός γηπέδων. Δεδομένης της αντικειμενικής ευθύνης των ΠΑΕ για τη συμπεριφορά των οπαδών τους τουλάχιστον εντός και πέριξ των αθλητικών εγκαταστάσεων, καθώς και τις παραδοσιακές σχέσεις των Προέδρων με τους φανατικούς, εγείρονται ευθύς εξαρχής ορισμένα κομβικά ερωτήματα. Ο νέος Πρόεδρος:


1. θα επιχειρήσει να ελέγξει τους οργανωμένους και πως;


2. θα φροντίσει όσοι έχουν παρεπόμενες ποινές ή έχουν καταδικαστεί λόγω επεισοδίων να μην μπαίνουν σο γήπεδο;


3. θα βοηθήσει την Αστυνομία να ελέγχει την αθλητική εγκατάσταση πολύ πριν τη διεξαγωγή του αγώνα και σύμφωνα με το δικό της σχέδιο; Γενικότερα θα διευκολύνει το έργο της Αστυνομίας;


4. θα πιέσει για αυστηροποίηση του Πειθαρχικού της ΕΠΟ στο επίπεδο της UEFA;


5. θα προσλάβει πιστοποιημένους και εκπαιδευμένους security για να μην ξαναδούμε τα έκτροπα με τους stewarts-χούλιγκανς που πετάνε καπνογόνα ή άλλους ανεκπαίδευτους που χάνουν τη σωματική τους ακεραιότητα από κροτίδα;


6. θα ελέγξει τις κομπίνες με το ΦΠΑ και τους υπεράριθμους στο Ηλεκτρονικό Εισιτήριο εάν κι εφόσον γίνονται;


7. θα απέχει από δηλώσεις που βάζουν φωτιά στους οπαδούς πριν από κάθε αγωνιστική ή κάθε ντέρμπι;


8. θα κλείσει τα αυτιά του στις σειρήνες που θέλουν η Αστυνομία να συλλαμβάνει για επεισόδια και οι Πρόεδροι να παρεμβαίνουν για την αποδέσμευσή τους;


Ή θα αξιοποιήσει τη δικηγορική και εισαγγελική του εμπειρία για να αναχαιτίσει υπέρ του ΠΑΟ την προσπάθεια της πολιτείας να συμμαζέψει το χώρο την επόμενη σεζόν; Τα παραπάνω αποτελούν μερικά από μια σειρά κρίσιμων ερωτημάτων που θα κληθεί να απαντήσει ο νέος Πρόεδρος. Για εμάς η επιτυχία του δεν θα κριθεί στο αν θα κερδίσει κύπελλα. Αυτά άλλωστε τα κερδίζει ο ΠΑΟ μόνο με τη φανέλα και την ποιότητα των παικτών. Η επιτυχία του θα κριθεί στο κατά πόσο αυτός σαν ένας άνθρωπος με αριστερές και δημοκρατικές καταβολές θα μπορέσει να εξυγιάνει το χώρο των πράσινων από το χουλιγκανισμό, δίνοντας έτσι το σωστό παράδειγμα και για τους άλλους.

Από το μέλος του Facebook: Genia Eptakosion Euro

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ

ΔΕΣ ΟΛΛΑ ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΠΛΟΙΩΝ ΜΕ ΕΚΠΤΩΣΗ

Ακτοπλοϊκά - Viva Travel