ΤΟ ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΤΑΣΑΚΙ-ΜΕ ONLINE ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ

ΤΟ ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΤΑΣΑΚΙ-ΜΕ ONLINE ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ
ashtray.gr

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΗΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ ΣΤΟ LINK ΠΑΡΑΚΑΤΩ

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΗΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ LINK
Join the Linkwise Affiliate Network!

Τετάρτη, 6 Οκτωβρίου 2010

Οι νέοι φυσικοί Νομπελίστες


Δυο επιστήμονες ρωσικής καταγωγής, τον Αντρέ Γκέιμ και τον Κονσταντίν Νοβοσέλοφ, κέρδισαν φέτος το Νόμπελ Φυσικής για την ανακάλυψη του γραφένιου –ενός υλικού που ουσιαστικά αποτελεί μία στρώση άνθρακα με πάχος μόλις ενός ατόμου.

Οι δύο ερευνητές, οι οποίοι προέρχονται από το Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ, έχουν

διεξάγει πειράματα στο γραφένιο, το οποίο αποτελεί το λεπτότερο και ανθεκτικότερο υλικό που έχει ανακαλυφθεί έως σήμερα.

«Χάρη στο γεγονός ότι είναι διαυγές και ταυτόχρονα καλό αγωγός, το γραφένιο είναι ιδανικό για την κατασκευή διαφανών οθόνων αφής, πάνελ φωτισμού, ακόμη και φωτοβολταϊκών», δήλωσε η επιτροπή.

Ο 36χρονος Ρωσο-βρετανός Κονσταντίν Νοβοσέλοφ και ο 51χρονος Ρωσο-ολλανδός Αντρέ Γκέιμ αποτελούν, σύμφωνα με ανώτερο μέλος της επιτροπής, τους νεώτερους νομπελίστες Φυσικής μετά το 1973.

Οι δύο επιστήμονες απέσπασαν το εξαιρετικά λεπτό αυτό υλικό από ένα κομμάτι γραφίτη που συναντάται στα κανονικά μολύβια με τη βοήθεια κολλητικής ταινίας.

Ένα χιλιοστό γραφίτη περιλαμβάνει 3 εκατομμύρια στρώσεις γραφένιου, οι οποίες είναι στοιβαγμένες –χωρίς, όμως, να είναι σφιχτά κολλημένες η μία πάνω στην άλλη, σύμφωνα με την επιτροπή.

Όπως δήλωσε η ακαδημία, το γραφένιο προσφέρει στους φυσικούς τη δυνατότητα να μελετήσουν υλικά δύο διαστάσεων με μοναδικές ιδιότητες, ενώ καθιστά εφικτά τα πειράματα που θα ανοίξουν νέους δρόμους στην κβαντική φυσική.

«Επιπλέον, θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε αμέτρητες πρακτικές εφαρμογές, όπως η κατασκευή νέων υλικών και καινοτόμων ηλεκτρονικών ειδών», επισημαίνει.

Τα τρανζίστορ γραφένιου θα είναι πολύ πιο γρήγορα από τα σημερινά τρανζίστορ σιλικόνης, αναβαθμίζοντας τις αποδόσεις των ηλεκτρονικών υπολογιστών.

http://i-diadromi.blogspot.com/Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ

ΔΕΣ ΟΛΛΑ ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΠΛΟΙΩΝ ΜΕ ΕΚΠΤΩΣΗ

Ακτοπλοϊκά - Viva Travel