ΤΟ ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΤΑΣΑΚΙ-ΜΕ ONLINE ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ

ΤΟ ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΤΑΣΑΚΙ-ΜΕ ONLINE ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ
ashtray.gr

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΗΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ ΣΤΟ LINK ΠΑΡΑΚΑΤΩ

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΗΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ LINK
Join the Linkwise Affiliate Network!

Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Μήλον της Εριδος μεταξύ των υποψηφίων δημάρχων-οι αλλοδαποί.Αφού αριθμούν μια υπολογίσιμη δύναμη του εκλογικού σώματος

H απάντηση του K. Σκανδαλίδη στην απιστία της Υβέτ Τζάρβις και το σχέδιο του N. Κακλαμάνη

Μπορεί η κυρία Υβέτ Τζάρβις (φωτογραφία δεξιά) να προτίμησε, τελικά, το ψηφοδέλτιο του κ. N. Κακλαμάνη, ο κ. K. Σκανδαλίδης όμως απάντησε με δύο υποψηφιότητες: της κυρίας Τατιάνας Ζγάρα (επάνω, αριστερά), οικονομολόγου από την Ουκρανία, και της κυρίας Ελένης Λεωνίδου (δεξιά)

Ο «πόλεμος» Σκανδαλίδη - Κακλαμάνη για τα όμορφα μάτια της αφροαμερικανίδας δημοτικής συμβούλου Υβέτ Τζάρβις υποκρύπτει ένα αυξανόμενο ενδιαφέρον των υποψηφίων δημάρχων για τους μετανάστες ψηφοφόρους. Στην Ελλάδα προβλέπεται έκρηξη του πληθυσμού των μεταναστών αφού ως το 2015 τα τρία από τα 14 εκατομμύρια των κατοίκων της θα είναι αλλοδαποί μετανάστες (στοιχεία επιτροπής ΟΗΕ για τον πληθυσμό). Πολλοί εξ αυτών έχουν ήδη αποκτήσει ελληνική υπηκοότητα και μαζί της το δικαίωμα ψήφου. Αν συνυπολογιστούν οι περίπου 200.000 παλιννοστούντες Ρωσοπόντιοι που απέκτησαν εκλογικά δικαιώματα, αντιλαμβάνεται κανείς ότι η Ελλάδα βρίσκεται μπροστά σε ένα νέο κοινωνικό φαινόμενο που εξαπλώνεται ραγδαία και φτάνει φυσικά ως τις κάλπες.



Το επεισόδιο με την Υβέτ Τζάρβις στην Αθήνα δείχνει ότι θα υπάρξει αυξανόμενο ενδιαφέρον των πολιτικών για την ψήφο των μεταναστών και ξένων υπηκόων στη χώρα μας. H αφροαμερικανίδα καλλιτέχνις, δημοτική σύμβουλος και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠαΣοΚ, προτίμησε τελικά το ψηφοδέλτιο του κ. Νικήτα Κακλαμάνη έπειτα από επεισοδιακή ρήξη με τον κ. Κώστα Σκανδαλίδη. Ο κ. Κακλαμάνης της υποσχέθηκε, όπως λέγεται, αντιδημαρχία στον Δήμο Αθηναίων και τη διαβεβαίωσε ότι θα της αναθέσει την ευθύνη του Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) των μεταναστών. Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων της ΝΔ σχεδιάζει να ανακοινώσει ένα φιλόδοξο πρόγραμμα για τους ξένους μετανάστες που θα περιλαμβάνει τη δημιουργία άλλων δύο ΚΕΠ στο κέντρο της πόλης. «Στην Κυψέλη, στα Πατήσια και γύρω από τον Σταθμό Λαρίσης ένα παιδί μεταναστών αντιστοιχεί σε ένα παιδί Ελλήνων. Είναι ένα σοβαρό ζήτημα που χρήζει πολύ σοβαρής αντιμετώπισης» αναφέρει ο κ. Κακλαμάνης, ο οποίος - πλην της κυρίας Τζάρβις - φιλοδοξεί να έχει στο ψηφοδέλτιό του έναν σύρο επιχειρηματία και έναν ιταλό αρχιτέκτονα, πρώην υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο της κυρίας Μαρίας Δαμανάκη!


Ο κ. Σκανδαλίδης φρόντισε να αντικαταστήσει την Υβέτ Τζάρβις με ένα φιλόδοξο πρόγραμμα πολιτικής υπέρ των μεταναστών στην Αθήνα. Επέλεξε επίσης δύο πολύ ικανές εκπροσώπους της κοινότητας. Υποψήφια δημοτική σύμβουλος θα είναι η κυρία Τατιάνα Ζγάρα, οικονομολόγος από την Ουκρανία, πρόεδρος του Ελληνο-ουκρανικο-ρωσικού Συνδέσμου. «Πολλοί μετανάστες από την πρώην Σοβιετική Ενωση είναι μορφωμένοι και ζουν σήμερα σε δύσκολες συνθήκες. H ζωή είναι καλύτερη εδώ αλλά χρειάζεται να γίνουν ακόμη πολλά βήματα, ειδικά στη νομιμοποίηση και στην ενσωμάτωση» αναφέρει η κυρία Ζγάρα.
H κυρία Ελένη Λεωνίδου θα είναι υποψήφια στο A' Διαμέρισμα Αθηνών. Γεννήθηκε στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ από έλληνες γονείς και στην Αθήνα είναι αντιπρόεδρος του Συλλόγου για τη «Φιλία Ελλήνων και μεταναστών από τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ενωσης» που εκπροσωπεί Ρώσους, Ποντίους, Αρμενίους και Ουκρανούς της Αθήνας.


H μάχη της Αθήνας για τους μετανάστες ψηφοφόρους έχει ως φόντο το γεγονός ότι το 20% των κατοίκων της Αθήνας αποτελείται από ξένους οι οποίοι βρίσκονται στον δρόμο της νομιμοποίησης ώστε να αποκτήσουν και πολιτικά δικαιώματα. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, οι μετανάστες καταβάλλουν περίπου το 11% των συνολικών εισφορών που εισπράττονται από τα ασφαλιστικά ταμεία, στηρίζουν σοβαρά την οικονομία της χώρας και αποκτούν σταδιακά σοβαρά οικονομικά ερείσματα.


Στην Αθήνα ο κ. Σκανδαλίδης διεκδικεί το δικαίωμα ψήφου των μεταναστών στις αυτοδιοικητικές εκλογές και θα ανακοινώσει σύντομα το πρόγραμμα «Μεταναστευτικός Ατλας», το οποίο φιλοδοξεί να δώσει ίσες ευκαιρίες σε όλους, Ελληνες και μετανάστες. Στη Θεσσαλονίκη τους 20.000 παλιννοστούντες «Ρωσοπόντιους», με πλήρη εκλογικά δικαιώματα, διεκδικούν όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι και νομάρχες. Στην Ελλάδα ζουν πάνω από 200.000 παλιννοστούντες και αποτελούν μια υπολογίσιμη δύναμη. Σύμφωνα με έγκυρους υπολογισμούς, στις εκλογές του 2004 οι άνθρωποι αυτοί στράφηκαν στην πλειοψηφία τους προς τη ΝΔ καταλογίζοντας στο ΠαΣοΚ μη υλοποίηση των δεσμεύσεών του.


Πάνω από 14.000 «μόνιμοι» αλλοδαποί ζουν και εργάζονται στο Ηράκλειο Κρήτης, στην πλειονότητά τους Αλβανοί. Σε κάποια ερημωμένα χωριά της περιοχής οι μετανάστες και τα παιδιά τους επανέφεραν τη ζωή στα σπίτια και στην τοπική οικονομία και γέμισαν τα σχολεία. Ο δήμαρχος Ηρακλείου κ. I. Κουράκης, ο οποίος ενθάρρυνε τα κοινωνικά φόρουμ και τους πολιτιστικούς συλλόγους να ενεργοποιούν και να ενσωματώνουν τους μετανάστες, βρίσκεται σε διαπραγμάτευση μαζί τους για να ορίσει έναν δημοτικό σύμβουλο.


Περίπου 2.000 αλβανοί οικονομικοί μετανάστες ζουν και στην Κοζάνη, παρ' ότι η αγορά είναι πιο «στενή». Ο δήμαρχος της πόλης κ. Πάρις Κουκουλόπουλος ζήτησε από τον τοπικό σύλλογό τους ένα άτομο για να τους εκπροσωπήσει στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου. «Ξεκίνησαν από εργάτες στην οικοδομή και σήμερα ορισμένοι είναι υπεργολάβοι» παρατηρεί ο δήμαρχος Κοζάνης, ο οποίος παραδέχεται ότι η Ελλάδα χρειάζεται τους μετανάστες όχι μόνο γιατί συμβάλλουν στην αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος αλλά και γιατί βοηθούν στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.


Πόλος έλξης για τους οικονομικούς μετανάστες είναι και ο Νομός Λάρισας, όπου έχουν εγκατασταθεί τα τελευταία χρόνια 18.000 Αλβανοί, οι περισσότεροι με μόνιμη άδεια παραμονής και εργασίας. Ο δήμαρχος Λάρισας κ. K. Τζανακούλης δεν κρίνει σκόπιμο να εντάξει στα ψηφοδέλτιά του κάποιον εκπρόσωπο των μεταναστών, αν και επέτρεψε πρόσφατα 15λεπτη εκπομπή στα αλβανικά στο τοπικό δημοτικό ραδιόφωνο. Αντίθετα, ο υποψήφιος δήμαρχος Αγρινίου κ. Παύλος Μοσχολιός, στην πόλη του οποίου φιλοξενούνται πολλές εκατοντάδες οικονομικοί μετανάστες, τοποθέτησε στο ψηφοδέλτιό του τον εκπρόσωπο των Παλαιστινίων κ. Τάρεκ Αλομπισάτ και τη ρουμανικής καταγωγής κυρία Αουρόρα Τζελτζέ.


ΕΛΚΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ Σε αναζήτηση «λαμπερών» ονομάτων

Εξακολουθούν να είναι ελκυστικές οι υποψηφιότητες επωνύμων και τηλεοπτικών αστέρων για τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Τα λαμπερά ονόματα δεν τα απαρνείται κανείς.
Ο κ. Σκανδαλίδης βρίσκεται σε πυρετώδεις διαβουλεύσεις για να εξασφαλίσει στο ψηφοδέλτιό του την παρουσία της γνωστής τραγουδίστριας Βίκυ Λέανδρος η οποία έχει κάποιες επιφυλάξεις επειδή ζει μόνιμα στη Γερμανία. Ηδη αρκετά γνωστά ονόματα, όπως οι ηθοποιοί Αννα Φόνσου, Ανέστης Βλάχος, Πέμυ Ζούνη, ο μουσικοσυνθέτης Χρήστος Νικολόπουλος και ο πρώην μπασκετμπολίστας K. Παταβούκας, πλαισιώνουν το ψηφοδέλτιο του κ. Σκανδαλίδη.






Ο κ. Κακλαμάνης επέλεξε επίσης αρκετούς τηλεστάρ και απογόνους πολιτικών οικογενειών. Υποψήφιοι με τον συνδυασμό του θα είναι οι δημοσιογράφοι Τέρενς Κουίκ και Φώτης Σεργουλόπουλος, η Αλεξία Εβερτ (θυγατέρα του πρώην προέδρου της ΝΔ) και ο Διονύσης Παπαδόγγονας (γιος του πρώην βουλευτή Αλέξανδρου Παπαδόγγονα), ενώ ο ηθοποιός Λάκης Λαζόπουλος ανέλαβε να εκπονήσει το πολιτιστικό πρόγραμμα του συνδυασμού και, σε περίπτωση νίκης, θα αναλάβει τη Σχολή Θεάτρου.
Γνωστά ονόματα περιλαμβάνει στον συνδυασμό του και ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά κ. Π. Φασούλας, όπως η τηλεπαρουσιάστρια Δάφνη Μπόκοτα, ο Γρηγόρης Λαμπράκης, γιος του αείμνηστου βουλευτή της ΕΔΑ Γρηγόρη Λαμπράκη, ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Νίκος Γιούτσος κ.ά.


Στη Θεσσαλονίκη


Στο εκλογικό σώμα των μεταναστών επιχειρεί να απευθυνθεί και η υποψήφια δήμαρχος Θεσσαλονίκης κυρία Χρύσα Αράπογλου επιλέγοντας για δημοτική σύμβουλο μια δραστήρια ελληνορωσίδα δημοσιογράφο, την κυρία Σοφία Προκοπίδου (φωτογραφία), πρόεδρο ενός τοπικού πολιτιστικού συλλόγου παλιννοστούντων. «H Θεσσαλονίκη ήταν πάντα πόλη των εθνών. Πρέπει να αποκτήσει πάλι τον κοσμοπολιτικό χαρακτήρα που έχασε. Αλλιώς δεν θα γίνει ποτέ πρωτεύουσα των Βαλκανίων. Ο δήμαρχος πρέπει να κάνει και εξωτερική πολιτική» λέει στο «Βήμα» η κυρία Προκοπίδου και εξηγεί ότι επέλεξε να πολιτευθεί με την υποψήφια δήμαρχο του ΠαΣοΚ επειδή «είναι η μόνη που πιστεύει ότι οι Ελληνοπόντιοι προσφέρουν πολιτισμό και δεν είναι μόνο ό,τι βλέπουμε στις λαϊκές αγορές».

Ολα για την ψήφο των μεταναστών

ΣΟΦΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΑ
Κυριακή 20 Αυγούστου 2006
http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&artid=175080&ct=32&dt=20%2F08%2F2006
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ

ΔΕΣ ΟΛΛΑ ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΠΛΟΙΩΝ ΜΕ ΕΚΠΤΩΣΗ

Ακτοπλοϊκά - Viva Travel