ΤΟ ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΤΑΣΑΚΙ-ΜΕ ONLINE ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ

ΤΟ ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΤΑΣΑΚΙ-ΜΕ ONLINE ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ
ashtray.gr

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΗΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ ΣΤΟ LINK ΠΑΡΑΚΑΤΩ

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΗΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ LINK
Join the Linkwise Affiliate Network!

Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Ηλίας Πολατίδης: η φιλελεύθερη ρητορεία κούρασε τον κόσμο του ΛΑΟΣ

211110-syn-polatidis


Η εκλογή των δύο επικινδύνων νεοταξιτών στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, οφείλεται στην απουσία οποιουδήποτε ίχνους ιδεολογίας στο σύστημα εξουσίας που ονομάζεται ΝΔ, λέει ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Ηλίας Πολατίδης στον «ΕΚ», επισημαίνοντας παράλληλα ότι ο ΛΑΟΣ είχε ένα μέτριο εκλογικό αποτέλεσμα και για πρώτη φορά στην ιστορία του έδειξε μια κόπωση. Σύμφωνα με τον Σερραίο πολιτικό, δεν μπορούμε να κατηγορούμε το αποτέλεσμα δηλ. την προσπάθεια των μουσουλμάνων να ασκήσουν εδαφική κυριαρχία, χωρίς να κατηγορούμε το αίτιο που είναι η φιλελεύθερη ατομικιστική εθνομηδενιστική κοινωνία. 


συνέντευξη στον Δημήτρη Παπαγεωργίου

Θα μας κάνετε μια γενική αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος;
Το βασικό χαρακτηριστικό των αυτοδιοικητικών εκλογών του 2010 ήταν η αποχή και η απάθεια. Η προσπάθεια από πλευράς ΠΑΣΟΚ να δοθεί αρχικά χαρακτήρας ενθουσιώδους εγκρίσεως στο σχέδιο "Καλλικράτης" και κατόπιν στηρίξεως στην κυβέρνηση με το εκβιαστικό δίλημμα των προώρων εκλογών, είχε περιορισμένη επιτυχία. Αντιστοίχως η προσπάθεια του κ. Σαμαρά να επιβεβαιωθεί στην ηγεσία της ΝΔ μέσω της επιλογής της αντιμνημονιακής ρητορείας πέτυχε μεν για τον ίδιο καθώς απέφυγε τα χειρότερα, αλλά οδήγησε το κόμμα του σε απώλεια "κάστρων" όπως οι δήμοι Αθηναίων και Θεσσαλονίκης. Το ΚΚΕ ευνοήθηκε από την αποχή και βελτίωσε τα ποσοστά του, ενώ η νεοταξική αριστερά στις διάφορες εκδοχές της κατόρθωσε να εκλέξει αρκετούς συμβούλους. Ο ΛΑΟΣ είχε ένα μέτριο εκλογικό αποτέλεσμα και για πρώτη φορά στην ιστορία του έδειξε μια κόπωση. Ένα χρήσιμο συμπέρασμα που μπορεί να βγει από τις εκλογές είναι ότι χρειάζεται σοβαρή οργανωτική ανασυγκρότηση του κόμματος και όχι εξάντληση της πολιτικής του επιρροής με συμμετοχή σε τηλεοπτικές εκπομπές των διαπλεκομένων ΜΜΕ όπου μπορεί μεν να χτίζονται ατομικά προφίλ, αλλά τα αποτελέσματα σε κομματικό επίπεδο είναι πενιχρά. Οι πολιτικοί ελιγμοί μετά τις εκλογές του 2009, χρήσιμοι μεν ενδεχομένως σε επικοινωνιακό επίπεδο, κούρασαν και απογοήτευσαν τους αγωνιστές του κόμματος που δεν έδωσαν τον αγώνα με το πάθος και την ορμή που είχαν σε παλαιότερες εκλογικές αναμετρήσεις. Επίσης, σύγχυση προκάλεσε και η υιοθέτηση από προβεβλημένα στελέχη του κόμματος νεοφιλελεύθερης ρητορικής και η αποσιώπηση του μεγάλου διλήμματος παγκοσμιοποίηση-εθνικό κράτος , όπως επίσης και οι χαρακτηρισμοί του κόμματος ως φιλελευθέρου αστικού, όταν όλα τα συνέδρια του το προσδιόρισαν ως λαϊκό και πατριωτικό.

Η εκλογή Καμίνη στην Αθήνα και Μπουτάρη στην Θεσσαλονίκη, θεωρείτε ότι σημαίνει μια γενικότερη "κεντροαριστερή" στροφή στην ελληνική κοινωνία, όπως ανέφεραν στελέχη του κόμματός σας;
Η εκλογή των δύο επικινδύνων νεοταξιτών στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, οφείλεται στην απουσία οποιουδήποτε ίχνους ιδεολογίας στο σύστημα εξουσίας που ονομάζεται ΝΔ. Το σύστημα αυτό που στήθηκε το 1974 ως υποκατάστατο των ανακτόρων, πάσχει από βαρύτατο κυβερνητισμό. Οι ψηφοφόροι του δεν πήγαν να ψηφίσουν ή ακόμη χειρότερα ψηφίσαν τους ανθρώπους της παγκοσμιοποίησης, γιατί είναι τόσο απαίδευτοι πολιτικώς που θεωρούν τον Καμίνη ένα συνήγορο των κατατρεγμένων και τον Μπουτάρη ένα επιτυχημένο επιχειρηματία. Επίσης, κάποιοι απείχαν από τον β' γύρο των εκλογών αγανακτισμένοι από την κούφια ρητορεία των δύο υποψηφίων της ΝΔ και κυρίως από την υποκρισία στα θέματα των λαθρομεταναστών που επέδειξε ο Κακλαμάνης. Τέλος, μέσα στο γενικότερο κλίμα, η κόπωση από τη συνεχή κυριαρχία στους δύο δήμους της ΝΔ από το 1986, έπαιξε και αυτή το ρόλο της. Η αριστερά έχει επιτύχει την σχεδόν απόλυτη ιδεολογική κυριαρχία της στην Ελλάδα και αυτό δεν επηρεάζεται από τα εφήμερα εκλογικά αποτελέσματα. Μπορεί κάποιοι από τη ΝΔ να καταλαμβάνουν ενίοτε καρέκλες, αλλά η πολιτική στα καίρια θέματα ασκείται από την αριστερά. Άλλωστε, και η κυβέρνηση της ΝΔ στα ιδεολογικά θέματα ακροαριστερή πολιτική ακολούθησε, κερδίζοντας επαξίως τον τίτλο "νεοφιλελεύθερη συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ". 


Η αποχή τελικά είναι διαμαρτυρία ή αδιαφορία;
Νομίζω ότι είναι κυρίως αδιαφορία και πολύ λιγότερο διαμαρτυρία. Και η διαμαρτυρία είναι κυρίως ασυνείδητη. Αυτά που κάποτε διαβάζαμε ως αξιοπερίεργα στις εφημερίδες για την Ευρώπη και την Αμερική, τα ποσοστά συμμετοχής της τάξεως του 35% έχουν γίνει πλέον πραγματικότητα. Λόγω της οικονομίας, η ελληνική κοινωνία έχει πέσει σε βαριάς μορφής κατάθλιψη της οποίας ένα σύμπτωμα είναι και η αποχή.

Τα ποσοστά του ΛΑΟΣ πώς τα είδατε; Πιστεύετε ότι το αποτέλεσμα του κόμματος επηρεάστηκε από την υπερψήφιση του μνημονίου;
Ο ΛΑΟΣ κατόρθωσε να διατηρήσει τα ποσοστά του σε ορισμένες περιοχές ή να έχει περιορισμένη φ
211110-polatidisθορά σε άλλες. Ο απόλυτος αριθμός ψήφων πάντως σε όλες τις περιφέρειες, είναι μειωμένος σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του 2009, γεγονός αναμενόμενο εν μέρει λόγω της ψηφίσεως του μνημονίου. Η προπαγάνδα της ΝΔ υπήρξε αποτελεσματική και κατόρθωσε να πείσει το εκλογικό σώμα ότι την ευθύνη για την ύπαρξη του μνημονίου την έχει ο ΛΑΟΣ που ψήφισε μόνο το 1ο άρθρο και όχι η καταστροφική διακυβέρνηση Καραμανλή με τα σκάνδαλα, τους διορισμούς και την εκτόξευση του χρέους από τα 180 στα 300 δις ευρώ. Σίγουρα, η υπερψήφιση του μνημονίου επηρέασε αρνητικά τα ποσοστά του κόμματος. Άλλωστε, οι εισηγούμενοι την υπερψήφιση και το είχαν υπ' όψιν τους κατά τις σχετικές συζητήσεις λίγο πριν τη λήψη της σχετικής αποφάσεως. Ως προς το θέμα του μνημονίου, είναι σαφές ότι επηρέασε αρνητικά το αποτέλεσμα. Η ανάλυση του αποτελέσματος, όπως έχει γίνει μέχρι σήμερα και όπως θα γίνει στο μέλλον, μπορεί να οδηγήσει στην άντληση των συμπερασμάτων εκείνων που θα οδηγήσουν σε πολύ καλύτερα αποτελέσματα στο μέλλον.

Πληροφορίες θέλουν το κόμμα σας να θέλει να γίνει το αντίπαλο δέος της αριστεράς. Πώς ορίζετε εσείς μια αντιαριστερή πολιτική;
Κατ' αρχήν είμαι από αυτούς που δεν πιστεύουν στη χρησιμότητα των όρων δεξιά και αριστερά σήμερα. Κανένα κοινό σημείο δεν έχω εγώ προσωπικά με τον "δεξιό" Στ. Μάνο ενώ θα μπορούσα να συμφωνήσω σε ορισμένα θέματα με τον "αριστερό" Μιχάλη Χαραλαμπίδη. Είναι πάντως γεγονός ο ΛΑΟΣ δεν έχει σύμπλεγμα κατωτερότητας έναντι της αριστεράς όπως έχει η θλιβερή ΝΔ, και τόλμησε να πει μέσα στη Βουλή πράγματα που ήταν απαγορευμένα. Δεν αρκεί όμως η ανταλλαγή επιχειρημάτων για γεγονότα του παρελθόντος και η συνεχής αναφορά στα εγκλήματα και τις προδοσίες του 20ου αιώνα, ή ένας αντικομουνισμός του 1950. Και αυτό σας το λέει κάποιος που κατέθεσε, βουλευτής ων, στεφάνι στο Βίτσι. Η ευρύτερη αριστερά (που τμήμα της στεγάζεται και μέσα στη ΝΔ), βασίζει την κυριαρχία της σε μια σειρά από ιστορικά και πολιτικά ψεύδη όπως π.χ. ότι οι αριστεροί υπήρξαν θύματα και κυνηγημένοι, ότι η είσοδος λαθρομεταναστών ευνοεί οικονομικώς την Ελλάδα, ότι ο πολυπολιτισμός είναι το μέλλον και είναι δονκιχωτικό να τον αντιμαχόμαστε, ότι δεν υπάρχει φυλετική συνέχεια των Ελλήνων και ότι το κεφάλαιο είναι "δεξιό". Αν το κόμμα μας θέλει πραγματικά να γίνει αντιαριστερό, οφείλει να δώσει την μάχη σε ιδεολογικό επίπεδο για το διαφωτισμό της ελληνικής κοινωνίας.

Οι μουσουλμάνοι θέλουν να ασκήσουν εδαφική κυριαρχία


Το θέμα των ημερών είναι η κατάληψη των πλατειών της Αττικής, από μουσουλμάνους για την τέλεση θρησκευτικών τελετών τους. Πώς το κρίνετε; Θεωρείτε τον κίνδυνο της ισλαμοποίησης νούμερο ένα στην ατζέντα σας;
Η κατάληψη των πλατειών από τους μουσουλμάνους είναι μια επίδειξη ισχύος στην ελληνική κοινωνία. Η κυβέρνηση, τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ και οι ακροαριστεροί μεγαλοδημοσιογράφοι, σε διατεταγμένη υπηρεσία, φροντίζουν συμφώνως με τα κελεύσματα της Σχολής της Φρανκφούρτης για την υποταγή της κοινωνίας. Πρέπει όμως να προσδιορίσουμε τον κυριότερο εχθρό. Δεν μπορούμε να κατηγορούμε το αποτέλεσμα δηλ. την προσπάθεια των μουσουλμάνων να ασκήσουν εδαφική κυριαρχία χωρίς να κατηγορούμε το αίτιο που είναι η φιλελεύθερη ατομικιστική εθνομηδενιστική κοινωνία που έχουν επιβάλλει παρά τη θέλησή του στον ελληνικό λαό οι οικονομικές και πολιτικές ελίτ. Οι μουσουλμάνοι κάνουν αυτά που κάνουν διότι ακόμη και οι κατοικούντες στις διπλανές γειτονιές από αυτές που έχουν το πρόβλημα, αρνούνται να συμπαρασταθούν στους συμπατριώτες τους. Φυσικά και θα αγωνιστώ κατά της ισλαμοποίησης αφού λόγω της μαχητικότητάς τους οι μουσουλμάνοι είναι η αιχμή του δόρατος της παγκοσμιοποιήσεως, αλλά νομίζω ότι η μάχη θα πρέπει να δοθεί και σε άλλα, πέραν των προφανών πεδίων μαχών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ

ΔΕΣ ΟΛΛΑ ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΠΛΟΙΩΝ ΜΕ ΕΚΠΤΩΣΗ

Ακτοπλοϊκά - Viva Travel