Φροντίζουν για την ομαλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος και συμβάλλουν στο αδυνάτισμα, επειδή καταλαμβάνουν όγκο στο στομάχι δημιουργώντας μας αίσθημα κορεσμού. Έτσι, μας ωθούν να περιορίσουμε την ποσότητα που προσλαμβάνουμε από τις υπόλοιπες τροφές. Οι φυτικές ίνες μάς είναι πραγματικά απαραίτητες, όμως δεν τις εντοπίζουμε σε επαρκείς ποσότητες σε όλα τα τρόφιμα φυτικής προέλευσης.
Τα πλουσιότερα σε φυτικές ίνες τρόφιμα (περιεκτικότητα ανά 100 γραμμ.):
Νιφάδες από σιτάρι (15 γραμμ.), βρόμη (6,6 γραμμ.), δαμάσκηνα ξηρά (6,1 γραμμ.), ψωμί ολικής αλέσεως (5,8 γραμμ.), αρακάς (5,6 γραμμ.), σύκα αποξηραμένα (5 γραμμ.), καρότα (3,7 γραμμ.), ακτινίδια (3,4 γραμμ.), λάχανο (3,4 γραμμ.), μακαρόνια ολικής αλέσεως (3 γραμμ.), μήλα (2,7 γραμμ.), σύκα φρέσκα (2,5 γραμμ.), πορτοκάλια (2,4 γραμμ.), κρεμμύδια (2,1 γραμμ.), ρύζι μαύρο (1,7 γραμμ.), δαμάσκηνα φρέσκα (1,5 γραμμ.), τομάτες και πατάτες (από 1 γραμμ.).
Διαβάστε περισσότερα: http://rc-cafe.blogspot.com/2010/05/blog-post_6144.html#ixzz0owmxspy0
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ