ΤΟ ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΤΑΣΑΚΙ-ΜΕ ONLINE ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ

ΤΟ ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΤΑΣΑΚΙ-ΜΕ ONLINE ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ
ashtray.gr

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΗΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ ΣΤΟ LINK ΠΑΡΑΚΑΤΩ

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΗΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ LINK
Join the Linkwise Affiliate Network!

Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Η δήλωση του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς: Είστε γραικύλοι και διατάκτες της Νέας Εποχής!

241110-serafeim

Οργισμένη ήταν η απάντηση του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ σχετικά με την απόφαση του υπουργείου Παιδείας να καταργήσει το τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του πανεπιστημίου Αθηνών. Θυμίζουμε πως η απόφαση έγινε με αφορμή τα φαινόμενα αδιαφάνειας στις προσλήψεις καθηγητών, και τα ακραία φαινόμενα οικογενειοκρατίας που παρατηρηθήκαν στο συγκεκριμένο πανεπιστημιακό τμήμα. Ο Σεραφείμ όπως συνηθίζει άλλωστε, δεν μασά τα λόγια του, και κάνει λόγο ευθέως για απόπειρα αποδόμησης της θρησκευτικής συνείδησης των Ελλήνων, για απόπειρα περιθωριοποίησης των θεολογικών σχολών και την μετατροπή τους σε θρησκειολογικά προγράμματα σπουδών. Επιπλέον θέτει τα ρητορικά ερωτήματα για ποιον λόγο δεν συμβαίνει το ίδιο και σε άλλα πανεπιστημιακά τμήματα όπως αυτά του Παντείου πανεπιστημίου όπου έχουν υπάρξει σοβαρά κρούσματα διαφθοράς. Τέλος καλεί την Ιερά Σύνοδο, τον αρχιεπίσκοπο αλλά και τον ελληνικό λαό να αντιδράσει και να αντισταθεί στην επιχείρηση αποδόμησης της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης του λαού μας. 
Η δήλωση του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς έχει ως εξής:
«Με αποτροπιασμό και οργή για τους γραικύλους διατάκτες της «Νέας Εποχής» που μέσα στην φρικτή οικονομική κρίση την οποία ενορχήστρωσαν τα αφεντικά τους και που κάτω από το βάρος της στενάζει ο λαός, βρήκαν την ευκαιρία με το πρόσχημα της δήθεν κάθαρσης στο δημόσιο βίο, να αρχίσουν την υλοποίηση του δολίου σχεδιασμού τους για την αποδόμηση της θρησκευτικής ιδιοπροσωπείας του Νέου Ελληνισμού.
Ο πονηρός σχεδιασμός ξεκινά με το γκρέμισμα και την περιθωριοποίηση των Θεολογικών Πανεπιστημιακών Σχολών, που ιδιαίτερα στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ιστορικά έχουν το πρωτείο ίδρυσης.
Το επαίσχυντο έγγραφο της Κυβέρνησης προς την Σύγκλητο του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου για την κατάργηση του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και την συγχώνευσή του με το Τμήμα Θεολογίας, με το φαιδρό ανεπέρειστο και έωλο πρόσχημα της στηλίτευσης του δήθεν παρατηρηθέντος νεποτισμού, σαν να μην υφίστανται στο δικαιϊκό μας σύστημα νομικές διαδικασίες δια την κατάγνωση, ανατροπή και τιμωρία τέτοιων πρακτικών, μοναδικό στόχο έχει δυνάμει των ισχυουσών διατάξεων του Νόμου πλαισίου, την κατάργηση της αυτοτέλειας των Θεολογικών Σχολών, την υπαγωγή τους κατ' αρχάς ως Τμημάτων και μετά ταύτα ως απλών Προγραμμάτων Σπουδών στις Φιλοσοφικές Σχολές με ολοκλήρωση του δολίου και ελεεινού σχεδιασμού την κατάργηση του ομολογιακού χαρακτήρα των Θεολογικών Σχολών στην Ελλάδα και την κατάπτωσή τους σε Θρησκειολογικά Προγράμματα.
Διαπορούμε γιατί με τη λογική της Κυβέρνησης δεν επιχειρείται το ίδιο στην περίπτωση του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών όπου κατεγνώσθησαν καθείρξεις για υπεξαιρέσεις τεραστίων ποσών και την υπαγωγή του στις Νομικές ομοειδείς Σχολές.
Ευελπιστούμε ότι η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αθηνών θα αρθεί αύριο στο ύψος των περιστάσεων και θα αποτρέψη τον δόλιο σχεδιασμό της Κυβέρνησης άλλως και ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ, διακρινόμενος για την ποιμαντική του σύνεση και την Πρωθιεραρχική Του ευαισθησία καθώς και η Διαρκής Ιερά Σύνοδος και η Σεπτή Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος και ο φιλόθεος και ευσεβής λαός θα αντιδράσωμε με κάθε νόμιμο μέσο αδιαφορούντες για τους σιέλους και τις ύβρεις των».

2 σχόλια:

  1. ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΙ ΜΕΤ'ΕΠΑΙΝΩΝ.ΣΔ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ίσως καλύτερα γιατί μόνο θεολόγοι δεν βγαίνουν από εκεί και ευκαιρεία να κάνει η εκκλησία δικά της πανεπιστήμια και σχολεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ

ΔΕΣ ΟΛΛΑ ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΠΛΟΙΩΝ ΜΕ ΕΚΠΤΩΣΗ

Ακτοπλοϊκά - Viva Travel