ΤΟ ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΤΑΣΑΚΙ-ΜΕ ONLINE ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ

ΤΟ ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΤΑΣΑΚΙ-ΜΕ ONLINE ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ
ashtray.gr

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΗΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ ΣΤΟ LINK ΠΑΡΑΚΑΤΩ

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΗΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ LINK
Join the Linkwise Affiliate Network!

Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ από το «Der Spiegel» που κυκλοφόρησε σήμερα: Νέα υπόθεση πολιτικής διαφθοράς Ελλήνων πολιτικών Posted


Μίζες 55 εκατομμυρίων ευρώ σε πολιτικούς για την πώληση τεσσάρων υποβρυχίων!
Μαύρο χρήμα για πολιτικούς για την πώληση τεσσάρων υποβρυχίων από τη γερμανική εταιρεία HDW στην Ελλάδα, αναφέρει το περιοδικό Der Spiegel. στο τεύχος που κυκλοφόρησε σήμερα. Μιλάμε για μίζες 55 εκατομμυρίων ευρώ για τις οποίες υπάρχουν ήδη καταθέσεις στελεχών των εταιρειών στην Γερμανική δικαιοσύνη και συγκεκριμένα στην Εισαγγελία του Μονάχου.
Η υπόθεση αφορά το χρονικό διάστημα μεταξύ 2000 και 2002 μεταξύ της γερμανικής εταιρείας και της Ελλάδας, όταν την χώρα κυβερνούσε ο Σημίτης.
Για να δούμε, λοιπόν, θα μάθουμε ποτέ τα ονόματα των πολιτικών στους οποίους πήγε το βρώμικο χρήμα; Γιατί απ’ ό,τι ξέρουμε και το γράφει στο δημοσίευμά του το γερμανικό περιοδικό, η υπόθεση είναι σε γνώση των Ελληνικών αρχών εδώ και δύο ολόκληρους μήνες! Και ας πούμε ότι τα μαθαίνουμε… Τι γίνεται μετά; Μετά θα μας πούνε ότι τα αδικήματα των πολιτικών έχουν παραγραφεί σύμφωνα με τον νόμο περί ευθύνης υπουργών που οι ίδιοι οι πολιτικοί ψήφισαν!

ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΝΤΟΪΤΣΕ ΒΕΛΛΕ: “Μίζες” στη συμφωνία προμήθειας υποβρυχίων τύπου 214;

 Πληροφορίες για ύποπτες πληρωμές που σχετίζονται με την πώληση υποβρυχίων της HDW Κιέλου στην Ελλάδα, αποκαλύπτει στο νέο τεύχος του το εβδομαδιαίο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel Η σχετική προδημοσίευση στην ηλεκτρονική έκδοση του Spiegel αναφέρει ότι «κατά την πώληση υποβρυχίων του ναυπηγείου της HDW Κιέλου στην Ελλάδα φαίνεται πως έρευσαν σε ύποπτα κανάλια περίπου 55 εκατομμύρια ευρώ. Αυτό προκύπτει από τα πρακτικά ανακρίσεων της Εισαγγελίας Μονάχου, που έχει στη διάθεσή του το περιοδικό. Οι ανακριτές ερευνούν πολλές υποθέσεις σε βάρος ‘μάνατζερ’ της Ferrostaal AG στο Έσσεν – που προωθούσε προϊόντα της HDW – φερόμενων ως υπόπτων για δωροδοκία και απιστία. Συνολικά θα κληθούν σε δίκη πάνω από 50 κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων και τρία πρώην μέλη του Δ.Σ. της Ferrostaal. Η συμφωνία πώλησης με την Ελλάδα, η οποία υπεγράφη το 2000 και το 2002, ανερχόταν σε 1,6 δις. ευρώ για 4 υποβρύχια τύπου 214 καθώς και τον εξοπλισμό παλαιότερων υποβρυχίων».
 Η ομάδα Α
 Bildunterschrift: Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift:  ”Κατά την πώληση υποβρυχίων του ναυπηγείου της HDW Κιέλου στην Ελλάδα φαίνεται πως έρευσαν σε ύποπτα κανάλια περίπου 55 εκατομμύρια ευρώ”Το περιοδικό αναφέρει ότι «προκειμένου να κερδίσει την ανάθεση της προμήθειας έναντι των ανταγωνιστών Γαλλίας, Σουηδίας και Ολλανδίας, η Ferrostaal προσέλαβε ομάδα συμβούλων με επικεφαλής τον πρώην φίλο του Franz Josef Strauß, Hermann Graf von Pückler. Στην ομάδα, που εσωτερικά ονομάστηκε από τη Ferrostaal Team A, ανήκε και ένας έμπορος, του οποίου το όνομα εμφανιζόταν ήδη στη συμφωνία για τεθωρακισμένα Fuchs της εταιρείας Thyssen το 1991 και είχε λάβει ‘μίζες’ περί τα 220 εκατομ. μάρκα. Το πρώην μέλος του Δ.Σ. της Ferrostaal και της HDW Johann Friedrich Haun είχε καταθέσει στην προανάκριση ότι δεν είχε ποτέ μιλήσει με τους συμβούλους για δωροδοκία, όμως σε όλους ήταν σαφές ότι αυτοί οι σύμβουλοι του Team A, αν ήταν αναγκαίο, θα έδιναν χρήματα και σε φορείς που μπορούσαν να επηρεάσουν τις αποφάσεις ανάθεσης. Αν συνέβη κάτι τέτοιο – πράγμα πιθανό κατά τον Χάουν – ήταν γι’ αυτόν ‘εντάξει’. Η Ferrostaal δεν θέλησε να σχολιάσει το θέμα».
 Spiegel / Κώστας Συμεωνίδης Υπεύθ. σύνταξης: Σταμάτης Ασημένιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ

ΔΕΣ ΟΛΛΑ ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΠΛΟΙΩΝ ΜΕ ΕΚΠΤΩΣΗ

Ακτοπλοϊκά - Viva Travel