ΤΟ ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΤΑΣΑΚΙ-ΜΕ ONLINE ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ

ΤΟ ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΤΑΣΑΚΙ-ΜΕ ONLINE ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ
ashtray.gr

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΗΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ ΣΤΟ LINK ΠΑΡΑΚΑΤΩ

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΗΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ LINK
Join the Linkwise Affiliate Network!

Τετάρτη, 2 Ιουνίου 2010

Τα έσπασαν στην εξεταστική! Οι φωνές ακούγονταν στους διαδρόμους της Βουλής- Ενώπιον της εξεταστικής ο επιχειρηματίας Κάτσικας

- Γιατί έχουν παγώσει λογαριασμό του στην Ελβετία

- Είναι αποδέκτης μαύρου χρήματος από τη Siemens;

- Παραίτηση Βαλυράκη ζητεί η ΝΔ

Μόνο στα χέρια δεν πιάστηκαν στην εξεταστική για την Siemens στον απόηχο των επιπλοποιών και των αποκαλύψεων για το επίμαχο email.


Η ένταση μεταξύ του προέδρου της Επιτροπής Σήφη Βαλυράκη και του Κώστα Τζαβάρα από τη ΝΔ ήταν τέτοια που ο κ. Βαλυράκης άρχισε να σπάει ότι έβρισκε μπροστά του.


Οι φωνές ακουγόταν μέχρι τους διαδρόμους της Βουλής και κομμάτια από σπασμένα φλιτζάνια βρέθηκαν παντού.


Η Ν.Δ. επιμένει στην παραίτηση Βαλυράκη και τον κατηγορεί ότι υπονομεύει το κύρος της Επιτροπής, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για κατάχρηση εξουσίας και σπασμωδικές κινήσεις.


Το ΠΑΣΟΚ επιμένει πως το συγκεκριμένο email αποτελεί μέρος της δικογραφίας.


Μετά την ένταση και αφού ηρέμησαν τα πνεύματα άρχισε η κατάθεση του Μάριου Κάτσικα όχι μόνο για το επίμαχο email, αλλά και για την αποκάλυψη της εφημερίδας ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ότι εδώ και έναν χρόνο, Ελβετός εισαγγελέας έχει μπλοκάρει τον λογαριασμό του στη Γενεύη, με ποσά άνω του 1 εκατ. ευρώ.


Σε αυτόν εντοπίστηκε έμβασμα 200.000 ευρώ από την Placid Blue – εταιρεία Χριστοφοράκου - που μοίραζε το πολιτικό χρήμα της Siemens.


Ο ίδιος φτάνοντας στη Βουλή δεν αρνήθηκε ότι υπάρχει δεσμευμένος λογαριασμός του, ωστόσο άφησε να εννοηθεί ότι πρόκειται για ποσό λιγότερο από 1 εκατ. ευρώ.


Σε άλλες δηλώσεις του σε δημοσιογράφους, πριν εισέλθει στην αίθουσα, ο κ. Κάτσικας δήλωσε πως δεν γνωρίζει την εταιρεία Placid Blue και επιμένει πως δεν έχει καμία σχέση με τη Siemens κι ότι δεν γνωρίζει ούτε τον κ. Χριστοφοράκο, ούτε τον κ. Καλδή, ούτε τους προμηθευτές της εταιρείας.


Θα μπορούσε να είναι και σενάριο ταινίας


Μια εξεταστική επιτροπή ψάχνει να βρεί πως δίνονταν οι μίζες από τα μαύρα ταμεία της Siemens σε πολιτικούς.


'Ενα email οδηγεί στα ίχνη στελέχους της προηγούμενης κυβέρνησης. Μιλάει για έναν cabinet man που μεταφράζεται ως άνθρωπος του υπουργικού συμβουλίου, όμως αργά ή γρήγορα η υπόθεση αποδεικνύεται οτι είναι φιάσκο, αφού ο cabinet man τελικά είναι ένας μαραγκός!


Στον μαραγκό αυτό ο επιχειρηματίας που κατονομάζεται στο email έχει παραγγείλει ντουλάπια για την κουζίνα του για το σπίτι του στις ΗΠΑ.


Κι ενώ όλοι νομίζουν οτι οδεύουμε προς το τέλος της ταινίας, γίνεται η ανατροπή!


Ο κ. Μάριος Κάτσικας, ο επιχειρηματίας που είχε ανάγκη τα ντουλάπια, τελικά δεν τα είπε όλα όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους. Μάλιστα δήλωνε έκπληκτος πως το όνομά του ενεπλάκη σ' αυτή την υπόθεση.

'Ομως, το παλιό αφεντικό της Faran, μέλος του Δ.Σ. του Ολυμπιακού (ερασιτέχνη και του πόλο) και πρόσωπο της εμπιστοσύνης του Σωκράτη Κόκκαλη, ξέχασε να πει οτι ένας λογαριασμός του έχει "παγώσει" αφού βρέθηκε να είναι αποδέκτης χρήματος από τα μαύρα ταμεία της Siemens.


'Ολα αυτά προκύπτουν σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία από την αποκάλυψη ενός λογαριασμού του στην Union Bancaire Privee της Γενεύης.

Εκεί, έλαβε τουλάχιστον ένα έμβασμα από τη εταιρεία Placid Blue Corporation, την οποία διαχειριζόταν ο Γ. Καλδής, για λογαριασμό του Μιχάλη Χριστοφοράκου.


Ο λογαριασμός αυτός στην Union Bancaire Privee αποκαλύφθηκε μετά τα αιτήματα που είχε δρομολογήσει το καλοκαίρι του 2008 ο εισαγγελέας Π. Αθανασίου, όταν στα χέρια του έφτασαν οι πρώτες αναφορές από το Πριγκιπάτο του Μονακό και του διοικητή της Υπηρεσίας Δίωξης Κοινού Εγκλήματος Eric Liotard.


Αυτές οι αναφορές γράφουν σε ποιους λογαριασμούς έχει στείλει χρήματα από την Placid Blue ο Γ. Καλδής μέσω της ΑΒΝ-AMBRO ΒΑΝΚ του Μονακό.


Στις πρώτες αυτές αναφορές αναγράφονται μόνο τραπεζικοί λογαριασμοί (αποδέκτες χρήματος της Siemens), κωδικοί ή ψευδώνυμα κατόχων τους. Ακολούθως οι λογαριασμοί αυτοί προσωποποιήθηκαν στους χρηματιστές Δεβλέτογλου, Ράμμο, Καπάτσο, Θεοδωρίδη, στους επιχειρηματίες Παπαδογιαννάκη, Τυρογαλά και άλλους. Μεταξύ αυτών και ο Μάριος Κάτσικας.


Τότε λοιπόν ο 4ος ειδικός ανακριτής Ν. Ζαγοριανός με αίτημά του είχε ζητήσει να παγώσουν όλοι οι λογαριασμοί των διακινητών του μαύρου χρήματος της Siemens.


'Ετσι πάγωσε και ο λογαριασμός του Μάριου Κάτσικα με ενέργειες του Ελβετού εισαγγελέα που εκτέλεσε το ελληνικό αίτημα. Ο λογαριασμός αυτός του Μ. Κάτσικα στην Union Bancaire Privee, σύμφωνα με ελβετικά δικόγραφα, είναι της τάξεως του ενός εκατομμυρίου ευρώ.


Αυτό το ένας εκατομμύριο ευρώ παραμένει παγωμένο στην Ελβετία, ενώ το ένα μαύρο έμβασμα της Placid Blue προς τον λογαριασμό του Μάριου Κάτσικα είναι ύψους 200.000 ευρώ και έχει σταλεί με εντολή του Γ. Καλδή στις 24 Οκτωβρίου 2003.

newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ

ΔΕΣ ΟΛΛΑ ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΠΛΟΙΩΝ ΜΕ ΕΚΠΤΩΣΗ

Ακτοπλοϊκά - Viva Travel