ΤΟ ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΤΑΣΑΚΙ-ΜΕ ONLINE ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ

ΤΟ ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΤΑΣΑΚΙ-ΜΕ ONLINE ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ
ashtray.gr

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΗΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ ΣΤΟ LINK ΠΑΡΑΚΑΤΩ

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΗΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ LINK
Join the Linkwise Affiliate Network!

Κυριακή 30 Μαΐου 2010

ΟΛΛΟΙ ΜΑΖΙ,ΜΠΟΡΟΥΜΕ!

ΕΚΘΕΣΗ "ΑΓΟΡΑΖΩ ΕΛΛΗΝΙΚΑ"

Η Συντονιστική Επιτροπή Προωθήσεως Ελληνικής Οικονομίας μετά απο 45 χρόνια δραστηριότητας σε Συνέδρια και Σεμινάρια, μπροστά στις νέες προκλήσεις αποφασίζει αυτή την δύσκολη ώρα της Χώρας να αποδείξει στους Ευρωπαίους εταίρους μας ότι η Ελλάδα υπάρχει.


Με την αφορμή αυτή οργανώνει Εκθεση ελληνικών προϊόντων με τίτλο «Αγοράζω Ελληνικά» στην Αθήνα στον εκθεσιακό χώρο Περιστερίου, 25-28 Νοεμβρίου 2010 και καλεί όλους τους παράγοντες της Ελληνικής Οικονομίας να λάβουν μέρος αναδεικνύοντας έτσι την δυναμική της εγχώριας παραγωγής την οποία τόσο έχουν απαξιώσει συγκεκριμένοι κύκλοι.


Βρείτε εδώ το γράμμα για τις τις συμμετοχές. Επικοινωνία με την Πρόεδρο κα. Ζαχαρούλα Ζαφείρα στο zzafira@sepeo.gr Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Το πλάνο της έκθεσης

Το πλάνο Χορηγιών

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΕΙ!

Σάββατο 29 Μαΐου 2010

Τελικά στο ατύχημα δεν χάθηκαν μόνο 164 ζωές αλλά και μια χώρα!!!

Όταν μαθεύτηκε ότι κατέπεσε λίγα χιλιόμετρα από το Μινσκ το αεροπλάνο που σκότωσε τον πρόεδρο της Πολωνικής δημοκρατίας Καζίνσκι στέλνοντας στον τάφο, τον ίδιο, την οικογένεια του, τον "αφρό" της επιχειρηματικής ζωής της Πολωνίας και την ελίτ των ενόπλων δυνάμεων της χώρας, ίσως επειδή διαβάζω σχολαστικά ιστορία και τέτοια "ατυχήματα" μετά από χρόνια αποδεικνύονται καλοστημένες δολοφονικές ενέργειες, ο νους μου πήγε σε διάφορα συνομωσιολογικά σενάρια.



Έχοντας κρίση και αντίληψη καταλάβαινα ότι μου λείπανε διάφορα κομμάτια του παζλ που θα μου έδιναν μια ολοκληρωμένη εικόνα αφήνοντας για λίγο τη φαντασία μου σε ύπνωση και πείθοντας τον εαυτό μου ότι όπου υπάρχει καπνός μπορεί να μην είναι φωτιά απλά καπνογόνο!


Μέχρι που έπεσε σήμερα μια γαλλική εφημερίδα της προηγούμενης Κυριακής που μου χάριζε το κομμάτι που έλειπε για να μαι σίγουρος ότι τους έφαγαν τους ανθρώπους τα πολύ γνωστά και παγκόσμια συμφέροντα. Δεν θα προσπαθήσω να σας πείσω απλά θα σας παραθέσω τα στοιχεία του άρθρου και η κρίση δική σας.


Η Πολωνία από όλες τις... τέως ανατολικές χώρες ήταν η μόνη με ρυθμό ανάπτυξης 2% όταν όλες οι άλλες Λετονία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Ουκρανία, Λιθουανία είναι πλέον χρεοκοπημένες χώρες άμοιροι του ΔΝΤ! Ήταν η μόνη χώρα που απέκρουε τα "φλερτ" της ευρωπαϊκής ένωσης για άμεση σύνδεση και μεγάλη προσφορά χρυσών ευρώ. Επίσης ήταν η μόνη χώρα του τέως μπλοκ μέσω του προέδρου της που αρνιότανε τον πολύτιμο δάνειο του ΔΝΤ για περαιτέρω ανάπτυξη.


Ο συγχωρεμένος ο Καζίνσκι αληθινός πατριώτης - σε αντίθεση με κάτι άλλους - αντιστεκόταν με μένος και σθένος στις καλές προθέσεις (ληστρικές όπως γνωρίζουμε όλοι) των ΕΕ και ΔΝΤ γιατί δεν ήθελε όπως είχε δηλώσει να κατεδαφίσει το σύστημα περίθαλψης,συντάξεων και μισθών του δημοσίου (κάτι σας θυμίζει;) σε αντίθεση με τον φιλοευρωπαϊστή μέχρι δουλικότητας Ντόναλντ Ντάσκ, που τον διαδέχτηκε και είναι σύμφωνος με όλα τα μέτρα που προτείνουν οι σωτήρες της ανθρωπότητας.


Επειδή λοιπόν ο Καζίνσκι δεν θέλησε να γίνει πελάτης και να παραδώσει εν μια νυκτί τη χώρα του (καλή ώρα του δικού μας) στους ξένους κερδοσκόπους αποφάσισε να δεθεί με το άρμα της Ρωσίας και η επίσκεψή του στην Μόσχα σκοπό είχε την στενότερη σύνδεση και συνεργασία με την εναλλακτική υπερδύναμη για ανάπτυξη εμπορικών σχέσεων. Αλλά για κακή τύχη της Πολωνίας και της δικής του τον σταμάτησε το ατύχημα και έτσι όλως βολικός και περιέργως άνοιξε ο δρόμος στη αγέλη των λύκων όπως ονόμασε ο Ολι Ρεν χθες στην συνεδρίαση του Εκοφίν τα ξένα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.


Τα συμπεράσματα δικά σας... και ίσως έτσι να καταλάβετε και λίγο την ανθρώπινη πλευρά του πρωθυπουργού μας που προτίμησε να γραφτεί στην ιστορία ως εθνικός μειοδότης παρά ως αποθανών εν υπηρεσία σε αεροπορικό ατύχημα.


ΥΓ. Που κολλάνε οι στρατιωτικοί θα μου πείτε, ξέχασα μια μικρή λεπτομέρεια: η Πολωνική ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων αρνιότανε κατηγορηματικά στην ανάπτυξη νατοϊκών πυραύλων στο έδαφος της με στόχευση την Ρωσική επικράτεια!!


Τελικά στο ατύχημα δεν χάθηκαν μόνο 164 ζωές αλλά και μια χώρα!!


Σχόλιο apneagr: Το παραπάνω σχόλιο αναγνώστη δημοσιεύτηκε στο troktiko με τίτλο ανάρτησης "Μας αφορά όλους κι ας έγινε αλλού..." η ανάρτηση περιέργως κατέβηκε την επόμενη μέρα.

http://ourgreecetoday.blogspot.com/

Αντιχριστιανικά δόγματα


Τα τελευταία χρόνια παρουσιάζεται το φαινόμενο της αναβίωσης της αρχαιοελληνικής θρησκείας. Αυτό αποδεικνύεται από δεκάδες έντυπα, εφημερίδες, μονογραφίες και ιστοσελίδες ,όπως «Δαυλός», «Δίαυλος Έψιλον», «Απολλώνειο Φως», «Ελληνική Αγωγή», «Ιδεοθέατρο» κ.ά.



Στα περιοδικά αυτά, όπως και στις ιστοσελίδες, περιέχονται με τη γενική ένδειξη «Γράφουν οι Φιλίστορες» αντιχριστιανικά δοκίμια με ελληνιστική αφετηρία.


Πρόσφατα ιδρύθηκε «Επιτροπή» για την αναγνώριση της θρησκείας του δωδεκάθεου. Θα παραθέσουμε εδώ ορισμένες θέσεις, που ,βέβαια, δεν διεκδικούν το αλάθητο του Πάπα και γίνονται με διάθεση καλής προαίρεσης, χωρίς φανατισμό και μισαλλοδοξία.

1. Το αντιχριστιανικό μένος που προβάλλεται στα περιοδικά αυτά, δεν παρουσιάζεται μόνο από τους νεοδωδεκαθεϊστές. Άνθρωποι που δεν θέλουν να έχουν καμιά σχέση με τις θρησκείες, που παθαίνουν αλλεργία με οτιδήποτε αφορά την αναζήτηση και εφαρμογή θείων νόμων, παθαίνουν παραλήρημα σε ό,τι αφορά το Χριστό και τη διδασκαλία του. Αν είναι κατανοητό να βάλλουν κατά του χριστιανισμού οι σημερινοί δωδεκαθεϊστές , πώς μπορεί να είναι κατανοητό να βάλλουν εναντίον του Χριστού παντελώς αδιάφοροι και ουδέτεροι;


2. Οι βολές των αρχαιοελληνιστών κατά του Χριστιανισμού έχουν ως μοναδική αφετηρία το γεγονός ότι ο Χριστός ήταν στην εθνικότητα Εβραίος. Οι αρχαιοελληνιστές είναι φανατικοί αντιεβραίοι.


Δεν τους απασχολεί τόσο η έρευνα του χριστιανικού δόγματος, της χριστιανικής ηθικής, της εκκλησιαστικής ιστορίας, ως κεφαλαίων έρευνας, όσο τους απασχολεί αν μπορούν από αυτά να αντλήσουν απόλυτα αντιεβραϊκά συμπεράσματα. Ο στιγματισμός του Χριστού από τους αρχαιοελληνιστές μόνο και μόνο επειδή ήταν Εβραίος, συνιστά απεχθή και αξιοθρήνητο φυλετισμό (ρατσισμό), απολύτως ομόλογο με το ρατσισμό της σημερινής εβραϊκής ηγεσίας, πνευματικής και οικονομικοπολιτικής

3. Η παραπάνω στάση των αρχαιοελληνιστών κατά του Χριστού πηγάζει, κυρίως, από την «ιερότητα» του σεξουαλικού παράγοντα στον αρχαιοελληνισμό: Ο Δίας απήγαγε το νεαρό Γανυμήδη, η Ήρα μαλλιοτραβιόταν με τις ερωτικές αντίζηλές της, η Αφροδίτη είχε χίλιες πόρνες «ιέρειες» στην Ακροκόρινθο, έκτοτε όλες οι πόρνες ονομάζονται ,ευφήμως, ιερόδουλες.


Ο Διόνυσος και οι Βάκχες του ήταν ιερουργοί της ασωτίας, ο Πλάτων μας άφησε μοναδικής γλαφυρότητας ντοκουμέντο των απίστευτων ανοησιών που αράδιαζαν στην απεραντολογία τους οι συνδαιτυμόνες στο τραπέζι του Αγάθωνα, με τις ευλογίες του θεού της μέθης. Το γεγονός ότι παρόμοια γεγονότα με αυτά των αρχαίων Ελλήνων συναντώνται και στην Παλαιά Διαθήκη, αποτελεί «καραμέλα» στο στόμα των αρχαιοελληνιστών.


Όμως, οι Χριστιανοί δέχονται την Παλαιά Διαθήκη ως «προαγωγόν εις Χριστόν», σαν ένα βιβλίο, δηλαδή, που προφητεύει τον ερχομό του Θεού στη γη με το μανδύα ανθρώπου. Στις ακολουθίες της Εκκλησίας δεν αναγιγνώσκονται εδάφια που αφορούν την εβραϊκή ιστορία αλλά κείμενα που προλέγουν την έλευση του Θεού στον κόσμο. Από τα 49 βιβλία της Παλαιάς Διαθήκης είναι ζήτημα αν μνημονεύονται τα μισά από αυτά.


4. Οι αρχαιοελληνιστές δείχνουν να μην αντιλαμβάνονται κάτι πολύ απλό: Η πρωτοπορία των Ελλήνων δεν είναι πρωτοπορία στα πάντα, είναι πρωτοπορία σε κάτι. Πρωτοπόρησαν και έθεσαν τις βάσεις στην επιστήμη και στη φιλοσοφία, και το στοιχείο αυτό δεν το αρνείται κανείς. Όμως οι Έλληνες έθεσαν τις βάσεις και στη θρησκεία; Υπάρχει διεθνώς κάποιος Θεολόγος του δωδεκαθεϊσμού; ΚΑΝΕΙΣ.


Η Καινή Διαθήκη είναι το κορυφαίο θρησκευτικό «μπεστ σέλλερ» των αιώνων. Οι ειδικοί «καινοδιαθηκικοί» θεολόγοι είναι κατά τη διαδρομή των τελευταίων είκοσι αιώνων τόσοι, όσοι είναι και οι επιστήμονες που, από την άλλη μεριά, προώθησαν την αρχαιοελληνική επιστήμη ή την αντίστοιχη πολιτικοφιλοσοφική σκέψη. Από πού κι ως πού πρέπει η Ελλάδα να έχει τα πρωτεία και στη θρησκεία; Πόσοι ξέρουν τη «Θεογονία» και πόσοι την «Καινή Διαθήκη»;


5. Η χριστιανική θεολογία ερμηνεύει την εθνική καταγωγή του Χριστού ως Εβραίου κατ' απόλυτη αντιστοιχία προς την παραδοχή της ότι οι Εβραίοι υπήρξαν στη γη ο πρώτος λαός με ορθό θρησκευτικό προσανατολισμό. Η ένταξη του Ιησού, ως ανθρώπου και πολίτη, στην εβραϊκή κοινωνία αντιστοιχούσε στην θρησκευτικώς έτοιμη «μαγιά» που είχε στα χέρια του για να δουλέψει, όχι στη φιλοσοφική ή επιστημονική.


Όμως ο Ιησούς υπερβαίνει και τους Εβραίους και τους Έλληνες και τους Ρωμαίους και τους Γαλάτες και τους Αμερικανούς, τους Ασιάτες, τους Αφρικανούς, όλα τα σύνορα και όλα τα έθνη, κόβει στα δύο την Ιστορία, η οποία χαρακτηρίζεται πλέον ως «π.Χ.» και «μ.Χ.». Το συμπέρασμα ,λοιπόν, που προκύπτει είναι ότι οι αρχαιοελληνιστές έχουν χρεία στοιχειώδους φροντιστηρίου σε θέματα θρησκείας. Πιθανώς είναι απαίδευτοι κι αυτό τους έχει καταστήσει εξαιρετικά εμπαθείς και εχθρικούς έναντι του Χριστιανισμού.


Χαμένοι μέσα στους ερωτικούς λαβύρινθους, τις σεξουαλικές μονομανίες των αρχαίων, τις ονειρώξεις που πηγάζουν από τα ανθρώπινα πάθη, τη φιλοδοξία και την οίηση των ποιητών και λογοτεχνών, είναι φυσικό να μην έχουν διάθεση και χρόνο να ασχοληθούν με τη χριστιανική σιωπή και την μέχρις αίματος ταπείνωση και αποφυγή των παθών από τους συνειδητούς χριστιανούς.


6. Οι αρχαιοελληνιστές είναι βέβαιοι ότι η χριστιανική διδασκαλία επηρεάστηκε από τον αρχαίο ελληνικό λόγο. Μάλλον το αντίθετο πρέπει να συνέβη, γιατί η «Γένεσις» της Π. Δ. γράφτηκε από τον Μωυσή μεταξύ 13ου και 12ου αι. π.Χ. , η δε «Θεογονία» του Ησιόδου, η βίβλος δηλαδή της Ελληνικής θρησκευτικής μυθολογίας, επτά αιώνες αργότερα.


Γιατί ,δηλαδή, ο Ιαπετός, πατέρας του Δευκαλίωνος και παππούς του Έλληνα, να προηγείται του Ιάφεθ, γιού του Νώε, και να μη συμβαίνει το αντίθετο; Το μόνο γεγονός για το οποίο μπορούν να κατηγορηθούν οι χριστιανοί από τους οπαδούς του δωδεκάθεου είναι, ότι προσάρμοσαν τους εξωτερικούς τύπους λατρείας (ναοδομία, άμφια, ακολουθίες, εορτές) στις ανάγκες της νέας πίστης. Αυτό πραγματοποιήθηκε από τους Τρεις Ιεράρχες (Μ. Βασίλειο, Γρηγόριο και Ιωάννη Χρυσόστομο) οι οποίοι ήταν φορείς και άριστοι γνώστες της ελληνικής παιδείας.

Οι Έλληνες πάλι μετανάστες;

Είναι νέοι, συχνά πτυχιούχοι, απογοητευμένοι, ακόμα και αποκλεισμένοι από την αγορά εργασίας στη χώρα τους. Αυτό είναι το προφίλ του μέσου Έλληνα που παίρνει τη απόφαση να ξενιτευτεί.



Ένα νέο κύμα μετανάστευσης διογκώνεται, καθώς οι συνέπειες των μέτρων για την εργασία και η πολιτική της λιτότητας πλήττουν ολοένα περισσότερες οικογένειες.


Η τάση "διαρροής" εργαζομένων και επαγγελματιών προϋπήρχε, καθώς την τελευταία δεκαετία, σύμφωνα με εκτιμήσεις, τουλάχιστον...


850.000 Έλληνες αποφάσισαν να εγκαταλείψουν τη χώρα είτε για να εργαστούν είτε για να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους στο εξωτερικό.


Το σημερινό "εχθρικό" εργασιακό περιβάλλον αυξάνει δραματικά τον αριθμό των πολιτών που επιλέγουν να φύγουν. Στην Eυρωπαϊκή πύλη για την επαγγελματική κινητικότητα Eures, όπου καθημερινά αναρτώνται οι νέες θέσεις εργασίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, υπάρχουν 7.849 Eλληνικά βιογραφικά, γεγονός που φέρνει την Ελλάδα στη 14η θέση της παγκόσμιας λίστας των κρατών με τη μεγαλύτερη ζήτηση για εργασία στην ΕΕ .


Νέο κύμα μετανάστευσης από την Ελλάδα παρατηρείται και εκτός της ΕΕ.


Ο καναδικός Τύπος κάνει λόγο για το μεγαλύτερο που έχει σημειωθεί από το 1970. Μόνο στο πρώτο τρίμηνο του 2010 έχουν καταγραφεί 2.800 "προσκλήσεις" προς Έλληνες από συγγενείς ή φίλους τους που εργάζονται στη χώρα της βορείου Αμερικής.


Αποκαλυπτικά για τις αυξητικές τάσεις του φαινομένου είναι τα στοιχεία έρευνας της εταιρείας ανθρωπίνου δυναμικού Μanpower, σύμφωνα με την οποία εννέα στους δέκα (87,7%) εργαζόμενους στην Ελλάδα έχουν σκεφτεί να μεταναστεύσουν για να βρουν δουλειά. Μάλιστα, τέσσερις στους δέκα έχουν ήδη αλλάξει τόπο κατοικίας εντός συνόρων για λόγους εργασίας και από αυτούς περίπου το 30% επέλεξαν το εξωτερικό.


Από την ίδια έρευνα προκύπτει επίσης ότι περίπου τέσσερις στους δέκα προτίθενται να μετακινηθούν στο προσεχές μέλλον για διάστημα από ένα έως τρία χρόνια.


Ανησυχητικές διαστάσεις λαμβάνει και η "διαρροή εγκεφάλων", σύμφωνα με τα στοιχεία έρευνας που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα από την Ερευνητική Μονάδα Περιφερειακής Ανάπτυξης και Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, με επιστημονικό υπεύθυνο τον Λόη Λαμπριανίδη (οικονομικό γεωγράφο, καθηγητή στο Πανεπιστήμιο της Μακεδονίας).


Από τους Έλληνες πτυχιούχους ΑΕΙ που εργάστηκαν στο εξωτερικό, τα τελευταία χρόνια, το 15,9% επέστρεψαν στην Ελλάδα, ενώ το 84,1% προτίμησαν να μείνουν στο εξωτερικό, λόγω της περιορισμένης εγχώριας ζήτησης.


Το φαινόμενο επηρεάζει άμεσα την ανάπτυξη, καθώς η "διαρροή" πτυχιούχων και νέων στερεί από τη χώρα σημαντικό δυναμικό στο οποίο θα μπορούσε να στηριχτεί η οικονομική ανάκαμψη.


Η Ελλάδα φτωχαίνει λόγω των δημοσιονομικών ελλειμμάτων αλλά και επειδή οι κυρίαρχες πολιτικές επιλογές συμβάλλουν στην απαξίωση και τελικά στο διωγμό των παιδιών της, συχνά των πιο ικανών.


Έτσι, χάνεται μία ακόμα ευκαιρία να μετακινηθεί η χώρα στην αλυσίδα παραγωγής της αξίας, ώστε να παράγει πιο σύνθετα προϊόντα και υπηρεσίες έντασης γνώσης ή τεχνολογίας.


 

Τρίτη 25 Μαΐου 2010

Το παρακράτος του Πασόκ, φιμώνει τα blogs


                

Σύμφωνα με πληροφορίες στο Μαξίμου έκαναν σύσκεψη για τα blogs.



Αυτό δεν επιδέχεται αμφισβήτησης και είναι ακριβώς έτσι. Ο υπουργός δικαιοσύνης και σε λίγο ...φίμωσης των Blogs δεν έχει καταλάβει ποιο θα είναι το πολιτικό κόστος σε περίπτωση που ζητήσει να αλλάξει το ΝΟΜΙΜΟ βάσει ευρωπαικής νομοθεσίας, καθεστώς με τα blogs.


Όταν κάτι δεν σου αρέσει επειδή δεν το...


ελέγχεις δεν ακολουθείς την ίδια πολιτική με αυτή που έχεις συνηθίσει στα άλλα ΜΜΕ. Είναι προφανές ότι κάποιοι από όσους είναι στα blogs δεν τους απασχολεί η διαπλοκή και η συνεργασία με την εκάστοτε εξουσία. Άρα αν τους πιέσεις και τους ζητήσεις ονόματα θα το κάνουν αλλά μετά ...κούνια που σε κούναγε. Νομίζουν ότι θα κλείσουν τα blogs και θα κρυφτεί ο κόσμος στα λαγούμια.


Ας πάρουμε την δική μας περίπτωση. Λογικά δεν είναι τόσο ανόητοι για να θεωρούν ότι το πρόβλημα είναι οι 5-10 ή 100 που γράφουν. Αλλά ο κόσμος που ακολουθεί από πίσω και ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΤΑΙ από το troktiko αφού δεν βάζουμε ούτε το όνομα του ούτε κάποιο άλλο στοιχείο που να τον εκθέτει. Άρα κερδίσαμε την εμπιστοσύνη και δεν πρόκειται να τους πουλήσουμε. Θα φάμε εμείς τις μηνύσεις από την εξουσία. Ε, και; Τον κόσμο που θα συνεχίσει να στέλνει κείμενα και μάλιστα πιο εξαγριωμένος ποιος θα τον σταματήσει;


Εκεί θα ξυπνήσει και ο υπόλοιπος κόσμος που δεν ασχολείται με αυτά και θα πει:


"Κάτσε ρε παιδί μου τι γίνεται εδώ; Έχουμε φασισμό και χούντα και εγώ κάθομαι;"

Θα μπούνε στο παιχνίδι περισσότεροι πολίτες και περισσότερα blogs. Ήδη οι bloggers στην Ελλάδα ξεπερνούν κατά προσέγγιση τους 200.000 αφού σε ένα blog δεν σημαίνει ότι είναι μόνο ένας άνθρωπος.

Άρα ποιος θα χάσει αν τους πάει στην κόντρα; Πάντως όχι τα blogs. Ας προσαρμοστούν στην νέα εποχή και ας καταλάβουν ότι πρέπει να δέχονται την κριτική και να απαντάνε ανοιχτά στον διάλογο αν το επιθυμούν.

Το 2010 δεν υπάρχει καμία χώρα στον κόσμο εκτός από τις υπανάπτυκτες που να φιμώνεις τα blogs. Θα γελάει όλος ο πλανήτης και θα λέει ότι το έκαναν επειδή έχουν οικονομικά προβλήματα και τα blogs τους κράζουν.


Και ποιος θα το κάνει αυτό; Ο Γιώργος Παπανδρέου, ο υποτιθέμενος τεχνοκράτης και λάτρης του διαδικτύου.

Με αυτό το πλευρό να κοιμούνται. Πραγματικό πόλεμο θα έχουμε και ας τρέχουν στα δικαστήρια όσοι θίγονται.

Αλλά μετά έρχονται και άλλα κ.Χάρη Καστανίδη που δεν τα σκεφτήκατε. Τι θα γίνει αν "νομιμοποιήσετε" τα blogs; Θα πρέπει να δίνετε κρατική διαφήμιση ανάλογα με την επισκεψιμότητα τους ενώ όσοι απειλούνται και γράφουν πολλά πράγματα για κόσμο πρέπει να φυλάσσονται. Όπως δηλαδή και οι μεγαλοδημοσιογράφοι.


Το δελτίο της Τρέμη, του Πρετεντέρη ή του Χατζηνικολάου έχει μικρότερη τηλεθέαση από την καθημερινή επισκεψημότητα του troktikou!


Y.Γ: Σε τελική ανάλυση θα είναι όλα τα blogs ελάχιστα πιο προσεχτικά και μετά άντε γεια....

Ήρωες θα γίνουν οι bloggers και κανείς δεν θα έχει το δικαίωμα να μπαίνει στα σπίτια τους.Ότι ισχύει δλδ και στα ΜΜΕ που έχουν δεκάδες μηνύσεις στην πλάτη τους. Δεν το συζητάμε για αγωγές γιατί για να την κάνεις πρέπει από κάπου να ελπίζεις ότι θα τα πάρεις.

πηγή:http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2010/05/o-xk-blogs.html

Γιατί πρέπει να τρώμε φυτικές ίνες


Μάθε τα πλούσια σε φυτικές ίνες τρόφιμα και κατανάλωσέ τα καθημερινά, προκειμένου να απολαύσεις τα οφέλη τους στην υγεία σου.


Φροντίζουν για την ομαλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος και συμβάλλουν στο αδυνάτισμα, επειδή καταλαμβάνουν όγκο στο στομάχι δημιουργώντας μας αίσθημα κορεσμού. Έτσι, μας ωθούν να περιορίσουμε την ποσότητα που προσλαμβάνουμε από τις υπόλοιπες τροφές. Οι φυτικές ίνες μάς είναι πραγματικά απαραίτητες, όμως δεν τις εντοπίζουμε σε επαρκείς ποσότητες σε όλα τα τρόφιμα φυτικής προέλευσης.


Τα πλουσιότερα σε φυτικές ίνες τρόφιμα (περιεκτικότητα ανά 100 γραμμ.):


Νιφάδες από σιτάρι (15 γραμμ.), βρόμη (6,6 γραμμ.), δαμάσκηνα ξηρά (6,1 γραμμ.), ψωμί ολικής αλέσεως (5,8 γραμμ.), αρακάς (5,6 γραμμ.), σύκα αποξηραμένα (5 γραμμ.), καρότα (3,7 γραμμ.), ακτινίδια (3,4 γραμμ.), λάχανο (3,4 γραμμ.), μακαρόνια ολικής αλέσεως (3 γραμμ.), μήλα (2,7 γραμμ.), σύκα φρέσκα (2,5 γραμμ.), πορτοκάλια (2,4 γραμμ.), κρεμμύδια (2,1 γραμμ.), ρύζι μαύρο (1,7 γραμμ.), δαμάσκηνα φρέσκα (1,5 γραμμ.), τομάτες και πατάτες (από 1 γραμμ.).


Διαβάστε περισσότερα: http://rc-cafe.blogspot.com/2010/05/blog-post_6144.html#ixzz0owmxspy0

Υποθέσεις φοροφυγάδων σε κάδο σκουπιδιών


Σε περίεργη υπόθεση εξελίσσεται η αυτοδιαφημιζόμενη ενέργεια του προέδρου Κίνησης Πολιτών, ο οποίος επισκέφθηκε το πρωί την Ευελπίδων, δηλώνοντας ότι συναντήθηκε με την εισαγγελέα Ελένη Ράικου, προκειμένου να της επιδώσει έγγραφα που βρήκε σε σκουπίδια έξω από το Υπουργείο Οικονομικών και τα οποία -όπως ισχυρίζεται- περιλαμβάνουν ονόματα φοροφυγάδων.


Η δικαστική λειτουργός διέψευσε τη συνάντηση αυτή και, όπως αποκαλύφτηκε από το ρεπορτάζ, κατέθεσε απλώς τα έγγραφα στο Τμήμα Πρωτοκόλλου.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ανέφερε πως μεταξύ των ονομάτων περιλαμβάνονται γνωστοί επιχειρηματίες, πολιτικοί, θεσμικοί και αθλητικοί παράγοντες.

Επισημαίνεται ότι, 24 ώρες πριν, το συγκεκριμένο άτομο απέστελνε e-mail σε δημοσιογραφικά γραφεία, διαφημίζοντας τη σημαντική του αποκάλυψη.

Η Δικαιοσύνη αναμένεται να ερευνήσει την υπόθεση.

Αξίζει να σημειωθεί, επίσης, ότι δικαστικοί κύκλοι της Ευελπίδων προειδοποιούν πως μία τέτοια ενέργεια, με τον τρόπο μάλιστα που πραγματοποιήθηκε, εντάσσεται στο πλαίσιο του νόμου περί προσωπικών δεδομένων.

πηγή: http://www.countdown.org/end/pix/privacy_del2.gif

Δευτέρα 24 Μαΐου 2010

Η Αιδεσιμότατη lady Tzakri


Γράφει ο Αντώνης Νικοτάκης
 Όπως προκύπτει από τις τελευταίες αποκαλύψεις, η Υφυπουργός Εσωτερικών Θεοδώρα Τζάκρη πέρα από αξεπέραστη γοητεία και μοναδική ευφράδεια λόγου, διαθέτει και μαγικό ραβδάκι. Πραγματική νεράιδα που όλοι θα ήθελαν να έχουν στο πλάι τους. Με ένα άγγιγμα της, κάποιος συγγενής ή υποστηρικτής μεταμορφώνεται σε διορισμένο εργαζόμενο του Μουσείου της Πέλλας σε βάρος συμπολιτών μας. Το γεγονός ότι βγαίνει και διαψεύδει τις κατηγορίες για παρέμβαση της σε διαγωνισμό προσλήψεων δεν με πείθει. Με συγχωρείς αλλά πως να πιστέψω βρε Τζάκρη πως με την τοποθέτηση σου ως υφυπουργού δεν βόλεψες τους δικούς σου ανθρώπους, σύμφωνα με τις πολιτικές συνήθειες των βουλευτών που όλοι γνωρίζουμε; Έχουμε να περιμένουμε πάντως και το πόρισμα από κλιμάκιο του Υπουργείου Πολιτισμού μέχρι την Τρίτη για να είμαστε δίκαιοι. Θα οδηγηθεί σε παραίτηση η Κ. Τζάκρη; Θα κουκουλωθεί το σκάνδαλο λόγω της ήδη δύσκολης θέσης που βρίσκεται η κυβέρνηση; Ίσως τελικά να μην ευσταθούν οι κατηγορίες εις βάρος της Υφυπουργού Εσωτερικών; Την απάντηση στα παραπάνω σενάρια μπορεί να μην την γνωρίζω, αλλά έχω ορισμένες σκέψεις επί του θέματος που προέκυψε.




Οι περισσότεροι Έλληνες έχουμε φτάσει να θεωρούμε τις λέξεις πρόσληψη και διορισμός, συνώνυμες των ρουσφέτι, βύσμα, μέσο κτλ. Μόλις αναφέρεις σε κάποια κουβέντα όρους όπως αξιοκρατία και διαφάνεια, οι συνομιλητές σου γελάνε. Γελάνε με το βραχνά της ελληνικής κοινωνίας, τις πελατειακές σχέσεις. Το ........


φαινόμενο αυτό που από τα πρώτα χρόνια δημιουργίας του κράτους μας δεν έχουμε καταφέρει να πατάξουμε. Αντιθέτως, συνεχίζει να βασιλεύει καταδικάζοντας πολίτες άξιους και μορφωμένους προς όφελος μικροπολιτικών συμφερόντων. Έχουμε που έχουμε έναν τεράστιο δημόσιο τομέα, αν αποτελείται σε σημαντικό βαθμό από πολιτικούς πελάτες που ανταμείβονται για τη κομματική στήριξη, τότε προκοπή δεν βλέπουμε. Στόχος σας δεν είναι να βρείτε τους ανθρώπους εκείνους που θα αποδώσουν και θα βελτιώσουν το ελληνικό δημόσιο, αλλά να βολεύετε εκείνους στους οποίους βασίζεστε εκλογικά. Από εξαγγελίες και λόγους άλλο τίποτα. "Πόλεμος κατά της διαφθοράς", "πάταξη των πελατειακών σχέσεων", "θεμελίωση της αξιοκρατίας" κ. α. ακούγονται καθημερινά στη βουλή και τα δελτία ειδήσεων. Ο ξύλινος πολιτικός λόγος βλέπετε καλύπτει πολλές από τις βρομιές σας. Να ξέρετε όμως πως όταν η υπομονή των πολιτών δοκιμάζεται, τότε ούτε ο ξύλινος λόγος, ούτε οι εξαγγελίες σας σώζουν από τις ντομάτες.


Μερίδα της προηγούμενης γενιάς καρπώθηκε οφέλη των πελατειακών σχέσεων έστω και αν συνολικά κόστισαν στη χώρα. Η σημερινή γενιά ωστόσο, βρίσκει το πολιτικό σύστημα σε απαξίωση, την αγορά εργασίας ανεξέλεγκτη και τις οικονομικές συνθήκες τραγικές. Στο κλίμα αυτό που βιώνουμε καθημερινά, δεν υπάρχουν περιθώρια πολιτικής κοροϊδίας. Δεν έχουν απομείνει και πολλά πράγματα να αποσπούν την προσοχή μας. Όταν το οικονομικό αδιέξοδο φτάνει στη πόρτα μας, τότε τα περιθώρια σας κυρίες και κύριοι πολιτικοί για βολέματα, μίζες και απάτες περιορίζονται Ένας ένας θα βλέπει τη πόρτα της εξόδου και θα πληρώνει το κόστος των λαθών του. Είστε βουλευτές για να υπηρετείτε όλους τους υπολοίπους με τα έργα και τις πράξεις σας. Όχι για να μετατρέπετε το αξίωμα σας από λειτούργημα σε επάγγελμα ή καριέρα! Οι σκέψεις αυτές βρίσκονται στο μυαλό πολλών Ελλήνων και ιδιαίτερα νέων. Βάλτε επιτέλους μέτρα στον ίδιο σας τον ευατό και έπειτα σε εμάς. Ας ελπίσουμε πως όντως σε μια τόσο δύσκολη περίοδο, τα ζωνάρια θα σφίξουν όχι μόνο για τους πολίτες αλλά και για τους πολιτικούς μας.


Όσον αφορά συγκεκριμένα τη περίπτωση της Κυρίας Τζάκρη, πρέπει να καταλάβει πως πέρα από το ποιο ταγιέρ θα φορέσει στη βουλή και ποιον από όλο το σόι θα βολέψει, οφείλει να σκέφτεται την ηθική των επιλογών της. Εκλέχτηκε να προσφέρει στη κοινωνία που τόσα προβλήματα αντιμετωπίζει και όχι να παριστάνει τη νεράιδα συγγενών και συγχωριανών. Η ψήφος με την οποία σε τιμούν δεν αποτελεί ραβδάκι με το οποίο κάνεις έπειτα ότι θες...

πηγή:http://kafeneio-gr.blogspot.com/2010/05/blog-post_4470.html

Γιατί ήμαστε κορόιδα εμείς οι 'Ελληνες καταναλωτές;


Όλοι οι κλάδοι είναι οργανωμένοι και ενωμένοι.

Είτε έχουν δίκιο είτε άδικο, είναι οργανωμένοι και ενωμένοι.

Ιδού δύο από χιλιάδες παραδείγματα.

1) Οι καλοί μας φίλοι Ταξιτζήδες

Σε καμία χώρα του πολιτισμένου ημισφαιρίου δεν σταματάς ελεύθερο ταξί ρωτώντας τον ταξιτζή με υπόκλιση αν τον βολεύει η κατεύθυνσή σου, για να μπεις στο ταξί του να σε πάει στον προορισμό σου, κάνοντας στην διαδρομή περισσότερες στάσεις από ένα λεωφορείο.

Το πόσο ισχυρή είναι η ενότητα του κλάδου τους φάνηκε από την αδυναμία του κράτους να τους αποκλείσει από τις λεωφορειολωρίδες.

Έχουν καταφέρει να επιβάλουν τους δικούς τους κανόνες και εμείς οι υπόλοιποι με σκυμμένο το κεφάλι τους αποδεχόμαστε.

Γιατί; Γιατί είμαστε κορόιδα ......

2) Οι καλοί μας φίλοι οι Φουρναραίοι

Κάνουν τριμερή συνάντηση

α) Κρατικός Εκπρόσωπος

β) Εκπρόσωπος Σιτοπαραγωγών

γ) Εκπρόσωπος Αρτοποιών

και αποφασίζουν για την διαμόρφωση του ψωμιού.

Ερήμην του καταναλωτή.

Τον αγνοούν παντελώς.

Τον ειδοποιούν δε, ότι θα πρέπει να αγοράσει για τρεις μέρες ψωμί όσο θα διαρκέσει η απεργία.

Εμείς τα κορόιδα φυσικά τρέχουμε να πάρουμε ψωμί για 3 και για 4 μέρες.

Ας μην ξεχνάμε ότι ζητάμε 1 κιλό ψωμί και μας δίνουν μία φραντζόλα που ζυγίζει 700 γραμμάρια .

Μία φορά σε έναν φούρνο ζήτησα 700 γραμμάρια ψωμί και με κοίταγε ο υπάλληλος σαν εξωγήινο. Μου είπε ότι δεν μπορεί να το κόψει και ότι πουλάει την φραντζόλα ολόκληρη!! Νόμισε ότι δεν είχα αρκετά χρήματα και του ζητούσα να κόψει από την φραντζόλα ...........

Σε άλλο φούρνο ζήτησα δύο φραντζόλες χωριάτικο και με ρωτάει ο υπάλληλος:

''Του κιλού'' ;

"Γιατί έχεις και του κιλού"; του απάντησα.

Και αυτός με κοιτούσε σαν εξωγήινο.

Γιατί; Γιατί είμαστε κορόιδα ......

Κάποτε στην πολιτεία της Νέας Υόρκης απεφάσισε ο κυβερνήτης να αυξήσει την βενζίνη για λίγα cents για να καλύψει κάποιες ανάγκες.

Ο εκεί σύλλογος αυτοκινητιστών και καταναλωτών (που εμείς οι έξυπνοι τους λέμε αμερικανάκια) δεν δέχθηκε αυτή την αύξηση και αποφάσισαν την ακινητοποίηση όλων των αυτοκινήτων για μία ώρα όπου και αν βρίσκονταν στην πολιτεία της Νέας Υόρκης.

Άπαντες σταμάτησαν την συγκεκριμένη ώρα τα αυτοκίνητά τους.

Η Νέα Υόρκη παρέλυσε.

Αποτέλεσμα ήταν να παρθεί πίσω άρον άρον η απόφαση της αύξησης της βενζίνης.

Πιστεύετε ότι θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο εδώ στην Ελλάδα? (να θυμηθούμε ότι όταν οι καταναλωτικές οργανώσεις αποφασίζουν μποϋκοτάζ στα σούπερ μάρκετ, όλοι τρέχουν να ψωνίσουν τα πάντα την προηγούμενη μέρα;)
...........

Όχι, ε;
...........

Το ίδιο πιστεύω και εγώ.

Γιατί; Γιατί είμαστε κορόιδα ......

Ό,τι και να λέμε είμαστε τα μεγαλύτερα κορόιδα καταναλωτών του δυτικού ημισφαιρίου.

.............................................

Ζητάτε τουλάχιστον, για κάθε ευρώ που φεύγει από το πορτοφόλι σας, απόδειξη.


Ανεξάρτητα αν θα οφεληθείτε εφοριακά.


Ας ζητάμε απόδειξη για να έχουμε την ηθική ικανοποίηση ότι δεν είμαστε το μοναδικό μεγάλο κορόιδο που πληρώνει εφορία.


Ας κάνουμε τους συλλόγους καταναλωτών πιο ισχυρούς


Ας αρχίσουμε επιτέλους να σκεφτόμαστε ομαδικά.


Όπως κάνουν όλοι αυτοί που μας εκμεταλλεύονται.

Προωθώντας αυτό το μήνυμα στους φίλους μας, κάνουμε μια μικρή αρχή στην προσπάθεια να μην συγκαταλεγόμαστε στα κορόιδα....

πηγή: http://anopetra-eleos.blogspot.com/2010/05/blog-post_6112.html

Κυριακή 23 Μαΐου 2010

Κάθε ημέρα και μία δολοφονία από μετανάστες


Πτώματα, πτώματα, πτώματα... Η Καμπούλ του «πετυχημένου» υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, έχει γεμίσει από σωρούς δολοφονημένων. Πάνω από δέκα οι νεκροί, μέσα σε δύο μόλις ημέρες! Έχουμε και λέμε: ένα πτώμα νέου άνδρα στη Θεσσαλονίκη, ενώ άλλο ένα καμένο πτώμα άγνωστου ατόμου, βρέθηκε, αυτή τη φορά αγροτική έκταση στην περιοχή της Αγιάς, στο νομό Χανίων. Νεκρός από μαχαιριές στο λαιμό, βρέθηκε 60χρονος ιδιοκτήτης ταβέρνας στην Καισαριανή. Οι δράστες τον λήστεψαν και τον σκότωσαν. Άγνωστοι δράστες, σκότωσαν 50χρονο εφοριακό και την ανατολικοευρωπαία ερωμένη του, στη μεζονέτα του πρώτου στην Κρήτη, στις Γούβες Ηρακλείου. Τα δύο θύματα είχαν βασανιστεί. Νεκρός εντοπίστηκε 34χρονος Αλβανός, σε πεζόδρομο της Καρδίτσας. Είχε κακοποιηθεί βάναυσα. Δολοφονία αλλοδαπού στη Βούλα, βρέθηκε γαζωμένος από σφαίρες στην κυριολεξία. Το πτώμα γυναίκας ηλικίας περίπου 60 ετών, βρέθηκε την Τρίτη το πρωί σε κάδο απορριμμάτων στην οδό Αλκμήνης, στην περιοχή των Πετραλώνων. Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί οι οποίοι βρίσκονται παράνομα στη χώρα, καθώς, οδηγώντας κλεμμένο αυτοκίνητο (είχε κλαπεί στον Κολωνό) χτύπησαν και παράτησαν αιμόφυρτο στο δρόμο ένα 12χρονο αγόρι στη Ναύπακτο. Συνελήφθησαν τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη, μετά από καταδίωξη, δύο νεαροί αλλοδαποί, ως δράστες της δολοφονίας δύο ανδρών, τα πτώματα των οποίων βρέθηκαν στο Χορτιάτη. Οι σοροί τους έφεραν τραύματα από πυροβόλα όπλα. Εξιχνιάστηκε η δολοφονία 73χρονου συμπατριώτη μας μέσα στο σπίτι του στο Βύρωνα. Δράστες δύο νεαροί Αλβανοί, οι οποίοι και συνελήφθησαν.



Συμπλοκή αστυνομικών στην Κάτω Αχαΐα με τη συμμορία των Βούλγαρων με τα καλάσνικοφ, μετά από ληστεία στην Αγροτική Τράπεζα της Βάρδας. Η καταδίωξη δεν έφερε αποτέλεσμα, καθώς οι δράστες διέφυγαν. Δύο Γεωργιανοί κακοποιοί, οι οποίοι ευθύνονται για ληστείες και κλοπές στην ευρύτερη περιοχή του Αγρινίου, συνελήφθησαν μετά από καταδίωξη στο Κεφαλόβρυσο Μεσολογγίου. Άγνωστος πυροβόλησε κατά γεμάτου λεωφορείου στην οδό Αχαρνών, την Τρίτη το βράδυ. Αλλοδαποί επιτέθηκαν την Τρίτη το πρωί επί της συμβολής των οδών Αναξαγόρα και Γερανίου σε άνδρα για να τον ληστέψουν και τον τραυμάτισαν ελαφρά με μαχαίρι. Έναν 40χρονο αλλοδαπό συνέλαβαν το πρωί της Τετάρτης αστυνομικοί στο Αίγιο, για διάρρηξη σε καφετέρια. Αλλοδαποί δουλέμποροι κρατούσαν ομήρους στα Πατήσια 28 μετανάστες, προσπαθώντας να τους πείσουν να δουλέψουν για αυτούς. Τους είχαν μάλιστα χτυπήσει άσχημα, με σφυριά και καρφιά. Η ΕΛΑΣ απελευθέρωσε τα θύματα, όπως έκανε και σε άλλες ανάλογες περιπτώσεις στον Κάλαμο, στο Μενίδι και στο Ρέντη. Ληστείες από αλλοδαπούς την Τετάρτη, δύο σε Καλλιθέα και από μια σε Μοσχάτο και Φιλοθέη. Την προηγούμενη, ληστεία γυναίκας μέσα στο σπίτι της στου Ζωγράφου. Συνελήφθη 33χρονος Σουδανός, ο οποίος εισέβαλε μετά τα μεσάνυκτα της Τρίτης σε κατάστημα γυναικείων εσωρούχων στην Πάτρα! Έχουμε και θέματα με πλαστά βιβλιάρια υγείας, που κάποιοι επιτήδειοι πλασάρουν σε αλλοδαπούς. Ένας κάτοχος ήδη έγινε τσακωτός στη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Νομαρχίας Πειραιά. Πήγε εκεί για να το «ανανεώσει»...
πηγή:http://www.elkosmos.gr/
Τα υπόλοιπα...

Από τον Σεπτέμβριο τα χειρότερα

του Δημήτρη Παπαγεωργίου



Ο Σεπτέμβριος που έρχεται θα είναι μάλλον ο πιο δύσκολος της τελευταίας πεντηκονταετίας για τους κατοίκους του ελληνικού κράτους. Όταν θα αρχίσουν να φαίνονται τα αποτελέσματα των «μέτρων» που πήρε η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, αλλά και τα αποτελέσματα της στάσης ορισμένων που θα έχουν χαντακώσει τον τουρισμό. Κούτσα-κούτσα, το καλοκαίρι θα το βγάλουμε. Λίγο τα μπάνια, λίγο η ραστώνη εξ' αιτίας του καύσωνα, ο λαός θα κάνει υπομονή. Οι άνεργοι θα ελπίζουν για το φθινόπωρο και οι επιταγές-βόμβες θα έχουν φυτίλι μέχρι τότε. Τον Σεπτέμβριο όμως, τα ψέματα θα τελειώσουν. Όσα τώρα συζητάμε «φιλολογικά», η ύφεση, την οποία τώρα προσπαθούμε να προσδιορίσουμε με βάση τις ποσοστιαίες μονάδες, θα γίνουν πραγματικότητα. Τα νούμερα και οι στατιστικές θα γίνουν οι γείτονες, οι συγγενείς ή ακόμη και εμείς οι ίδιοι, που θα είμαστε άνεργοι, θα δούμε τα πράγματα αλλιώς. Θα κοιτάξουμε στα μάτια τα αποτελέσματα του «μεταπολιτευτικού κράτους». Μιας τριακονταπενταετίας, κατά την διάρκεια της οποίας η πορεία της χώρας μας προσδιορίστηκε από έναν βλάχο-νέο-πολιτισμό, όπως αυτός εκφράστηκε μέσω του ευνοιοκρατικού συστήματος που χτίσαμε. Ενός συστήματος, που όχι απλά ανέθρεψε γενιές απατεώνων και προέβαλλε ως πρότυπα τεμπέληδες και τσούλες, αλλά περιθωριοποίησε και απομάκρυνε οποιονδήποτε είχε την διάθεση να σταθεί στα δικά του πόδια. Δεν ξέρω και αν όλα αυτά θα τελειώσουν μαζί με την περίοδο του καλοκαιριού, όσα κι αν λένε οι κυβερνώντες. Δεν υπάρχει κάτι που να τα επιβεβαιώνει. Κατά πάσα πιθανότητα, ο λιγότερος πλούτος, απλά θα μοιράζεται μεταξύ λιγότερων ανθρώπων. Η μέθοδος η ίδια και απαράλλακτη, απλά σε μικρότερη κλίμακα. Για εμάς τους υπολοίπους; Όχι, δεν θα πεθάνουμε, απλά κάποια πράγματα που τα θεωρούσαμε «κεκτημένα» και δεδομένα, θα τα έχουμε πια ως «επιθυμίες». Την ίδια στιγμή, όμως, ο Σεπτέμβρης θα αποτελέσει ένα σταυροδρόμι για την κοινωνία, που θα κληθεί να επιλέξει τον δρόμο για το μέλλον. Θα κληθεί να επιλέξει αν θα σκύψει το κεφάλι και θα ακολουθήσει τις διαταγές των ΜΜΕ και του ΔΝΤ ή θα βυθιστεί στο χάος, μέσω της ενδυνάμωσης των «αυτοκαταστροφικών» δυνάμεων της αριστεράς που δρουν αυτή τη στιγμή ως «προστάτες» εντός των υγιών και των καρκινικών κυττάρων του συστήματος, σε έναν άκρως συντηρητικό ρόλο. Υπάρχει τρίτος δρόμος; Υπάρχει κάτι άλλο που μπορούμε να κάνουμε, πέραν αυτών των δύο; Αυτή τη στιγμή δεν φαίνεται κάτι. Κι αυτό, γιατί ανάμεσα στον λαό μας δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή ένα ισχυρό κίνημα σκαπανέων, που θα σηκώσουν τα μανίκια και θα σκάψουν έναν νέο δρόμο, που θα μας περάσει με ασφάλεια από τις παγίδες που υπάρχουν στους άλλους δρόμους. Κάποια σημάδια αυτού του δρόμου υπάρχουν. Βρίσκονται στις προσπάθειες και τις κινήσεις πολιτών, όχι μόνο στις γειτονιές της Αθήνας αλλά και της επαρχίας, που δημιουργούν τις δικές τους «επιτροπές πολιτών». Τις δικές τους αχειραγώγητες ομάδες που αγωνίζονται για το συνολικό καλό, απορρίπτοντας τόσο την διαφθορά όσο και την κηδεμονία που η αριστερά προσπαθεί να τους επιβάλει. Βρίσκονται ακόμη και στο διαδίκτυο, εκεί όπου χιλιάδες νέοι εκφράζουν την αγανάκτησή τους. Αλλά βρίσκονται τα σημάδια ακόμη και στους μηχανισμούς των κομμάτων, εκεί όπου οι προστριβές και η σαστιμάρα αποτελούν πλέον τον κανόνα. Ως Έλληνες πατριώτες, οφείλουμε μία επιτέλους φορά να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Και να βοηθήσουμε τον λαό μας να μεταστρέψει την οργή και την δυσφορία του σε δημιουργική κατεύθυνση. Κι αυτό δεν θα το καταφέρουμε με γκρίνιες, με διαμαρτυρίες και δείχνοντας με το δάκτυλο. Ας το αφήσουμε αυτό για άλλους. Εμείς ας μετατραπούμε στη «νεότητα» αυτού του λαού, επιλέγοντας ένα νέο δρόμο. Ας βγούμε από τα διαμερίσματα και τις δουλειές μας, ας γνωρίσουμε τον διπλανό μας, ας συζητήσουμε μαζί του, επιδιώκοντας λύσεις σε τοπικό επίπεδο και οργανώνοντας δίκτυα αλληλεγγύης, πριν προσπαθήσουμε να αναλύσουμε την «διεθνή σκηνή». Δεν είναι εύκολο. Σημαίνει όμως πολλά. Από αυτό θα εξαρτηθεί το μέλλον της πατρίδος μας. Όταν όλα γύρω μας καταρρέουν, κάποιοι θα πρέπει να σταθούμε όρθιοι και να δώσουμε το χέρι μας και στους άλλους.


Πηγή:http://www.elkosmos.gr/

Σάββατο 22 Μαΐου 2010

Ο αόρατος πόλεμος

Αρχιμ. ΚΑΛΛΙΣΤΡΑΤΟΣ Ν. ΛΥΡΑΚΗΣ
Αλλά μήπως και στην Ελλάδα μας η Εκκλησία είναι ελεύθερη; Δεν έχουμε πόλεμο και μάλιστα σκληρό εναντίον της Εκκλησίας; Εάν πέσουν στα χέρια σας μερικά έντυπα, μερικές εφημερίδες, ανθρώπων βαμμένων με αντιχριστιανικό μίσος, θα φρίξετε, διότι θα δείτε πόσο πολεμείται η Εκκλησία. Σε περιοδικό - το εκδίδουν μορφωμένοι άνθρωποι, αλλά σαφώς με αντιχριστιανικές πεποιθήσεις - σχολίαζαν το γεγονός το ότι ήλθε εδώ στην Αθήνα, η εικόνα «το Άξιον εστίν» και πήγαινε ο λαός και προσκυνούσε την αγία εικόνα. Τι έγραφαν; «Η γυναίκα από το Άγιο Όρος»! Έτσι χαρακτήριζαν την Παναγία και μέσα έγραφαν χυδαία πράγματα.

Σκεφθείτε ότι όταν ήλθε ο Πατριάρχης μας ορισμένοι οργάνωσαν να κάνουν διαδήλωση, να διεκδικήσουν τα αιτήματά τους, ακριβώς την ώρα που θα γινόταν η υποδοχή του Πατριάρχη.
Αφήνουμε τα σχετικά με την εκκλησιαστική περιουσία και περί χωρισμού Εκκλησίας και Πολιτείας.
Πάντως το γεγονός είναι ότι και Ελλάδα ορισμένοι άνθρωποι πολεμούν σκληρά την Εκκλησία.
Δυστυχώς και σήμερα υπάρχουν και στο ελληνικό Κράτος εχθροί που βάλλουν κατά της Εκκλησίας.
Είναι πρώτα πρώτα οι αντιθρησκευτικές προπαγάνδες.


Οι Παπικοί έχουν σήμερα στην Ελλάδα επίσημο αντιπρόσωπο του Κράτους του Βατικανού.
Οι Προτεστάντες εργάζονται κάτω από το ορθόδοξο ένδυμα, και εμφανίζουν τα περιοδικά τους ως Ορθόδοξα.


Οι Χιλιαστές; Έχουν τόσο αποθρασυνθεί, ώστε όποιος βγαίνει έξω τους συναντά.



Οι Μασώνοι; Οποιαδήποτε πολιτική παράταξη και αν υπάρχει, από πάνω είναι η Μασωνία, η οποία διευθύνει και διοικεί.




Οι Μαρξιστές; Πιπιλίζουν το μυαλό των παιδιών μας μέχρι και του Δημοτικού Σχολείου. Οι Ανατολικές θρησκείες αιχμαλωτίζουν και παίρνουν τα παιδιά με κακές διαθέσεις, όπως οι Γκουρού, οι Κρίσνα, ο Μα χαράτσι. Και υπάρχουν σήμερα εδώ στην Ελλάδα και δρουν τουλάχιστο 67 ινδουϊστικές οργανώσεις! Έχει φθάσει μέχρι τέτοιου σημείου η προπαγάνδα των θρησκειών αυτών, ώστε και στα καταστήματα των φυσικών τροφών, τα οποία πολύ έχουν πληθυνθεί στις ημέρες μας, πάει ο άνθρωπος να πάρει μερικές αγνές τροφές, και βρίσκει βιβλία των ανατολικών θρησκειών, που προσπαθούν με τα μέσα αυτά να διαδώσουν τις αντιλήψεις τους.


Ο αντιεκκλησιαστικός κόσμος είναι οργανωμένoς συστηματικά με όλα τα σύγχρονα μέσα.Θέατρο, κινηματογράφο, ραδιόφωνο, τηλεόραση, περιοδικά, εφημερίδες.


 Και στον πόλεμο αυτό έχουν για προφυλακή, όλοι αυτοί οι εχθροί της Ορθοδοξίας, και θεολόγους και Αγία Γραφή, γιατί όχι και επισκόπους! Έχουν ως προπομπούς «εφιάλτες». Δηλαδή προδότες που πρόδωσαν «τα στενά των Θερμοπυλών». Διατί φαίνεται παράδοξο; Η ιστορία της Εκκλησίας και η ιστορία του Έθνους μας λέει ότι υπάρχουν αυτά τα πρόσωπα που παίζουν τρομερό και σήμερα ρόλο. Και εμφανίζονται ότι εκπροσωπούν τη θρησκεία και ενδιαφέρονται για τη θρησκεία, ενώ στην πραγματικότητα βάλλουν κατά της Εκκλησίας. Είναι οι χειρότεροι διώκτες και προδότες της μεγαλύτερης υποθέσεως.

Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

Διαμαντοπούλειο σίχαμα

ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ κ.ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ;



Κανένας δεν το σχολιάζει πλέον. Μας φαίνονται όλα τόσο φυσικά που δεν μας κάνει εντύπωση! Την ημέρα της γενοκτονίας των Ποντίων μπήκε θέμα στις πανελλαδικές για τον μεγαλύτερο σφαγέα Κεμάλ και το σπίτι του!


Προσέξτε δεν έγινε τυχαία και μόνο ανόητος είναι όποιος το πιστεύει. Ήξεραν την ημέρα των πανελλαδικών είδαν ότι συμπίπτει με την γενοκτονία των Ποντίων και προσπαθούν να μας περάσουν την οικουμενοποίηση! Δεν γίνεται έναν σφαγέα να τον περνάμε έτσι απλά στα νέα παιδιά σαν να μην τρέχει τίποτα. Βάλτε και για τον Χίτλερ για να είστε όλοι ικανοποιημένοι.


"Ο συμψηφισμός και η εξίσωση του θύτη με το θύμα είναι ο μεγαλύτερος φασισμός !!!


Ξεχάσαμε γιατί έγιναν οι Ανταλλαγές πληθυσμών;

Μήπως θέλουν να ξεχάσουμε;



Οι Τούρκοι Μπεηδες τί θέση είχαν;



Ο Κεμάλ δεν εξολόθρευσε 353.000 Ποντίους;



Ο Κεμάλ δεν εξολόθρευσε 1.500.000 Αρμενίους;



Ο Κεμάλ δεν προκάλεσε τον ...συνωστισμό στην Σμύρνη;



Ο Κεμάλ δεν εκτέλεσε στην Πέργαμο 87 αιχμαλώτους των...



οποίων τα πτώματα του Συντάγματος ευρέθησαν, έχοντα τα γεννητικά των μόρια εντός του στόματος;



Ο Κεμάλ δεν προκάλεσε το ξεκοίλιασμα 32 προσκόπων στο Αιδινίου;



Ο Κεμάλ δεν προκάλεσε το βασανισμό του Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης;



Ο Κεμάλ δεν προκάλεσε το βασανισμό του μητροπολίτη Ικονίου Άγιος Προκοπίου;



Ο Κεμάλ δεν προκάλεσε το βασανισμό του μητροπολίτης Κυδωνιών Άγιου Γρηγορίου;



Ο Κεμάλ δεν προκάλεσε το βασανισμό του μητροπολίτη Μοσχονησίων Άγιου Αμβροσίου που τελικώς ετάφη ζωντανός στο τάφο που τον έβαλαν να σκάψει ο ίδιος;

Τώρα ρε φασιστικά μαλάκια, θα μας πείτε ότι μια μουριά κι ένα πηγάδι μιας Μπέησας είναι ένα και το αυτό με το λεπίδι του Νεότουρκου;"

DRAGONA-DIAMANTOPOYLOY BIDDEN

πηγή: http://ourgreecetoday.blogspot.com/2010/05/blog-post_4529.html

Καμία ενημέρωση από τα τηλεοπτικά μπάχαλα για την γενοκτονία των Ποντίων


Την Τετάρτη 19 Μαϊου, έγινε το μνημόσυνο της γενοκτονίας του ποντιακού ελληνισμού, με πρωτοφανή συμμετοχή κόσμου, στην πλατεία Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη.


Το γεγονός είχε όλα τα "τηλεοπτικά" χαρακτηριστικά για να γίνει είδηση.


Πολύ κόσμο (πάνω από 10.000 αυτή τη φορά), πολλούς "επίσημους" (Υπουργούς, Νομάρχες, Δημάρχους κλπ), ομιλίες και μια μεγαλειώδη πορεία προς...


το Τουρκικό προξενείο (η οποία παρεμποδίστηκε από τα ΜΑΤ!) και κυρίως τηλεοπτικό κοινό: οι εκδηλώσεις αφορούν τους 4 εκατομμύρια ποντίους και μικρασιάτες της γης.


Κι όμως! Τα περισσότερα κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας, δεν αναφέρθηκαν καν στο γεγονός! Δεν αφιέρωσαν ούτε λεπτό από το πρόγραμμά τους!


Αντίθετα, το MEGA CHANNEL π.χ. αφιέρωσε πάνω από 3 λεπτά, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της Κυριακής 21 Μαρτίου 2010, για να προβάλλει μιά συγκέντρωση, μιας "Κίνησης Πολιτών" στο ίδιον ακριβώς χώρο (!), αποτελούμενη από 13 μετρημένα άτομα, με αίτημα τη φορολόγηση της ορθόδοξης χριστιανικής εκκλησίας.


13 μετρημένα άτομα! Κι αυτό ήταν είδηση για τα "κανάλια". Οι εκδηλώσεις 10.000 ανθρώπων, στον ίδιο χώρο δεν ήταν!
Τα συμπεράσματα για την ποιότητα της "ενημέρωσης", δικά σας.

Πηγή: http://taxalia.blogspot.com/2010/05/blog-post_2976.html

made in albania


Ένας άνδρας 39 ετών, αλβανικής καταγωγής, επιχείρησε να δολοφονήσει με αλυσοπρίονο την εν διαστάσει σύζυγό του, μπροστά στα μάτια των δύο παιδιών τους.



Ο δράστης κατέβηκε με το αυτοκίνητό του από την κεντρική Μακεδονία στην Καλαμάτα, μαζί με τα δύο του παιδιά, 9 και 12 ετών, για να συναντήσει την 30χρονη με την οποία βρίσκονται σε διάσταση εδώ και δύο μήνες.


Μετά από καβγά και σε κατάσταση αμόκ, ο 39χρονος πήρε το αλυσοπρίονο το οποίο είχε κρυμμένο στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου του και επιτέθηκε στην άτυχη γυναίκα, κόβοντάς της τα πόδια και καταφέρνοντας πολλαπλά τραύματα στα χέρια και την κοιλιά.


Το απίστευτο περιστατικό αποκαλύφθηκε όταν ο δράστης ομολόγησε την αποτρόπαια πράξη του σε αστυνομικούς που περνούσαν με περιπολικό κάτω από το σπίτι της γυναίκας. Ο 39χρονος συνελήφθη και το θύμα διακομίστηκε στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Καλαμάτας.

Ένα χωριό πρασινοφρουρούς προσέλαβε η Ντόόόρα Τζακρή

Σύμφωνα με την εφημερίδα Αποκαλύψεις η υφυπουργός προσέλαβε 36 ξαδέλφια και συγχωριανούς στο Μουσείο Πέλλας.
Τελικά υπάρχει και άλλος υφυπουργός αγκάθι για την κυβέρνηση, για τον οποίο προκύπτει μείζον ηθικό, αλλά και πολιτικό ζήτημα,
Ο λόγος για την υφυπουργό Εσωτερικών με έδρα την Μακεδονία, Θεοδώρα Τζάκρη, η οποία σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Αποκαλύψεις που κυκλοφορεί κάθε Σάββατο, φέρεται να εμπλέκεται σε ένα όργιο ρουσφετολογικών προσλήψεων συγγενών και συγχωριανών της.
Σύμφωνα με το δημοσιεύμα η Θεοδώρα Τζάκρη προσέλαβε 36 συγγενείς και συγχωριανούς της από τους συνολικά 300 υποψηφίους σε διαγωνισμό του υπουργείου Πολιτισμού για το Μουσείο της Πέλλας.

Η εφημερίδα δημοσιεύει την λίστα της ντροπής με τους 36 συγγενείς και συγχωριανούς της υφυπουργού Εσωτερικών, από την οποία φαίνεται πως όλοι είναι γνωστοί της από συγγενείς εώς ξαδέλφια.

Αυτό είναι η πρώτη ανάγνωση της είδησης.Σε δεύτερο επίπεδο μπορούμε να διαγνώσουμε οτι κάποιοι προσπαθούν να διαλύσουν το στενό περιβάλλον του ΓΑΠ.Ποιοί είναι αυτοί;;Ο καιρός θα δείξει.

Πάντως η άκρως επικίνδυνη και προδοτική κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ πρέπει να ξεκουμπιστεί όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

ΠΗΓΗ: http://peripatris.blogspot.com/2010/05/blog-post_3762.html

Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

Απολογισμός απο την Τουρκική επίσκεψη φιλίας?!


Το Τουρκικό καραβάνι σίγουρα θα έχει πολλά να διηγηθεί κατά την επιστροφή του στην Άγκυρα απο την ιστορική για αυτούς "συνεργασία" με την κυβέρνηση του Γιουνανιστάν


Η Τουρκική επίθεση "φιλίας" αποχώρησε έχοντας αποκομίσει 21 υπογεγραμμένες επωφελείς συμφωνίες και πολλές ευτυχισμένες στιγμές υπερηφάνειας απο τη διαμονή τους στην Αθήνα.


Ο Σουλτάνος αφού ζήτησε πρώτα να αφοπλιστούν τα Ελληνικά μαχητικά στο Αιγαίο δήλωσε πως η Τουρκία θα μελετήσει το ενδεχόμενο...


...εφόσον η Αθήνα δείξει καλή συμπεριφορά στο μέλλον, να λαμβάνει κι αυτή ένα αντίγραφο σχεδίου πτήσεων απο αυτά που στέλνει η Τουρκία στους Αμερικανούς του ΝΑΤΟ, διευκρίνισε όμως πως είναι ακόμη πολύ νωρίς για τέτοια όνειρα.


Όπως ήταν αναμενόμενο οι Τούρκοι δεν έκανε ούτε βήμα πίσω στο casus belli για ενδεχόμενη επέκταση των Ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12 ν.μ. που δικαιείται η Ελλάδα απο το Διεθνές Δίκαιο.


Ο Σουλτάνος αρνήθηκε να καταθέσει στεφάνι στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη αφού στεφάνια καταθέτουν μόνον οι Έλληνες πρωθυπουργοί υποκλινόμενοι στο Μαυσωλείο του πατέρα του Τουρκικού Έθνους, Κεμάλ Ατατούρκ.


Τα γιουσουφάκια συμφώνησαν με τις επιταγές του Σουλτάνου και δημοσίως δεσμεύτηκαν με δηλώσεις τους οτι η Ελλάδα δεν έχει καμιά δουλειά με τη λύση του Κυπριακού που αφορά αποκλειστικά την Κύπρο τους Τουρκοκύπριους κατακτητές και τη μητέρα Τουρκία.

Το Geroulanos μάλιστα ξενάγησε τον Τούρκο Σουλτάνο στο Μουσείο της Ακρόπολης, και πιστό στα λόγια που είχε ορμηνέψει ο Νταβούτογλου το Droutsas αναφέρθηκε μπροστά σε τηλεοπτικά συνεργεία - εικόνες των οποίων θα κάνουν το γύρω του κόσμου- οτι υπάρχει κοινή αρχαία κληρονομιά μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.



Για λόγους επικοινωνιακής πολιτικής ρώτησαν τον Σουλτάνο για τη θεολογική σχολή της Χάλκης και έτσι του έδωσαν "πάσα" για να θέσει την πρόταση "Χάλκη για Θράκη" κάνοντας λόγο για Τουρκική μειονότητα στη Θράκη την οποία όπως τόνισε η μητέρα Τουρκία είναι υποχρεωμένη να προστατέψει.

Ο Σουλτάνος εξίσωσε μάλιστα στο παράδειγμα του, τον μουφτή με τον πατριάρχη Βαρθολομαίο και συσχέτισε την απόδοση της Tουρκικής ιθαγένειας στους υποψήφιους Πατριάρχες με την επικύρωση από την Eλληνική πολιτεία των εκλεγμένων μουφτήδων της Θράκης


Στο δώρο της κυβέρνησης (τζαμί στο Βοτανικό) ο Σουλτάνος δεν φάνηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένος και ζήτησε την επίσπευση των εργασιών , ενώ απαίτησε την άμεση αποκατάσταση του τεμένους Φετιγιέ στην Αθήνα έτσι ώστε να ξαναλειτουργήσει σύντομα.


Πιστός στο Οθωμανικό δόγμα οτι οι γενίτσαροι αποδίδουν καλύτερα όταν εκπαιδεύονται σωστά απο μικρή ηλικία, ο Σουλτάνος εξέδωσε σχετικό φιρμάνι και στην υπουργό αιωνίας εκπαίδευσης Diamantopoulou (το όνομα γράφετε έτσι στα πλαίσια προώθησης της Βρετανικής γλώσσας) για άμεση αναθεώρηση των σχολικών βιβλίων Ιστορίας και τροποποίηση του εκπαιδευτικού συστήματος της χώρας.


Τα όποια αισθήματα πατριωτισμού τυχόν "κουβαλάνε" τα Ελληνόπουλα απο τις οικογένειες τους πρέπει να καταπνίγονται μεθοδικά μέσα απο την σχολική ατμόσφαιρα.


Ο Σουλτάνος δεν παρέλειψε βέβαια να δώσει συμβουλές για την οικονομική κρίση, καλώντας όλα τα πολιτικά κόμματα να στηρίξουν τα μέτρα λιτότητας.


Καταδίκασε επίσης τις όποιες αντιδράσεις κατά του ΔΝΤ και συνεχάρη προσωπικά τον Jeffrey Papandreou για τα οικονομικά μέτρα και την κατάργηση των παρελάσεων συμφωνώντας απόλυτα με τις θέσει Pagalou οτι καλλιεργούν φρονήματα που δεν αρμόζουν στη σημερινή κατάσταση της χώρας.



Στον τομέα της ενέργειας ο Σουλτάνος ζήτησε την επιτάχυνση των διαδικασιών για την κατασκευή και λειτουργία του αγωγού φυσικού αερίου Τουρκίας - Ελλάδας – Ιταλίας, και συνδιαχείριση των νερών του Έβρου.


Στον τουρισμό συμφώνησε στη προώθηση κοινών ταξιδιωτικών πακέτων προς τρίτες χώρες, κυρίως προς την Κίνα αφού συμφέρει στην προβολή της Τουρκίας. Έτσι κι αλλιώς το Τουρκικό πακέτο διακοπών είναι μακράν ανταγωνιστικότερο του Ελληνικού αφού το κόστος του Ελληνικού πακέτου με 23% ΦΠΑ θα φαίνεται πανάκριβο σε σχέση με το Τουρκικό.


Ο Σουλτάνος ζήτησε και έλαβε την κατάργηση της υποχρέωσης θεώρησης για τους κατόχους Τουρκικών ειδικών διαβατηρίων ενώ συνεχάρει προσωπικά το Benιzelos για την προώθηση της εισαγωγής αλλοδαπών στις ανώτερες και ανώτατες στρατιωτικές σχολές.


Απο τις εντολές του Σουλτάνου δεν ξέφυγαν ούτε οι εργολάβοι της ενημέρωσης αφού άσκησε κριτική στον έργο τους λέγοντας οτι ορισμένοι εκτρέπονται συχνά απο τη γραμμή του Benny και βγάζουν προς τα έξω θέματα όπως οι παραβιάσεις στο Αιγαίο που δημιουργούν συναισθήματα αδικίας και θυμού στο λαουτζίκο με κίνδυνο την αφύπνησή του.


Τους παρέπεμψε να σεβαστούν την προσπάθεια του Jeffrey Papandreou και τους παρότρυνε να διαμορφώσουν την ενημέρωση σύμφωνα με το μνημόνιο συνεργασίας που υπέγραψε το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο της Ελλάδας και το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο της Τουρκίας


Ο Σουλτάνος τόνισε οτι πρέπει να προβληθεί μια θετική εικόνα για τη φιλικότητα της Τουρκίας και να μην λειτουργούν ορισμένοι ως "ραντάρ" σε θέματα παραβιάσεων του εναέριου χώρου, κάτι τέτοιο άλλωστε σε καθημερινή βάση κουράζει, αφού η είδηση καταντά επαναλαμβανόμενα βαρετή.


Συγκεκριμένα τόνισε χαρακτηριστικά "Στα 7,5 χρόνια που είμαι πρωθυπουργός παρακολουθώ ορισμένους απο εσάς να μετράτε παραβιάσεις κάθε μέρα , δεν βαρεθήκατε τι περιμένετε δηλαδή να αλλάξει δηλαδή" εξηγώντας τους οτι.... τις παραβιάσεις τις βλέπουν σαν παραβιάσεις μόνο οι Έλληνες , η Τουρκία και το ΝΑΤΟ τις βλέπουν σαν σχέδιο πτήσης και σύμφωνα με τις δηλώσεις Papandreou αν η Άγκυρα στέλνει και στη Αθήνα ένα σχέδιο πτήσης δεν θα υπάρχουν και παραβιάσεις.


Ο Σουλτάνος σε ένδειξη καλής συνεργασίας με τα κυβερνητικά γιουσουφάκια εξέδωσε φιρμάνι περί επαναπατρισμού 1000 λαθρομεταναστών το χρόνο , εκ των οποίων οσοι το επιθυμούν θα επανέρχονται στην Ελλάδα απο διαφορετικό παράλιο της Τουρκίας, ενώ όσοι από αυτούς συλλαμβάνονται να έχουν επαναπατριστεί για δεύτεροι φορά θα χαρακτηρίζονται ανίκανοι προς λαθρομετανάστευση και θα εκδιώχνονται απο τις Τουρκικές αρχές στα βάθη της Ανατολής για να λαθρομεταναστεύσουν πρός Μογγολία.


Φημολογείται οτι , το Τουρκικό καραβάνι κατα την αναχώρηση του και πριν καλά καλά το Τουρκικό αεροσκάφος απογειωθεί απο το Ελληνικό έδαφος ξέσπασε σε ξέφρενους πανηγυρισμούς σχολιάζοντας τις καλύτερες ατάκες Papandreou και τις αξέχαστες στιγμές που πέρασαν στη συνέντευξη τύπου στο Xίλτον όταν ο εκλεκτός εκπρόσωπος του Ελληνικού λαού έκανε λόγο για τον φόβο που νιώθουν οι Έλληνες μην τους πάρουν κανένα νησί οι Τούρκοι.


Ακόμη γελάνε με την συνειρμική ατάκα Papandreou ότι και "οι Τούρκοι φοβούνται μην τους επιτεθεί η Ελλάδα", ενώ κορυφαίο έχουν χαρακτηρίσει εκείνο το ..."να χτυπάνε την πόρτα οι πιλότοι πριν μπούνε".


Τόσο καλά πέρασαν στο Γιουνανιστάν που θέλουν να ξανάρθουν σύντομα να παρακολουθήσουν κι άλλα επεισόδια Ελληνικής διακυβέρνησης....


*****************************************************************


Πέρα απο τον τρόπο περιγραφής του ανωτέρο άρθρου όλα τα αναφερόμενα αποτελούν πραγματικά γεγονότα, και δυστυχώς δεν είναι για γέλια αλλά για μαύρα κλάματα.


Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

Πάρε στη δουλειά ταπεράκι. Συμφέρει!!!



Έχεις σκεφτεί πόσα όμορφα πράγματα μπορείς να αγοράσεις αν δεν παίρνεις κάθε μέρα φαγητό απ΄έξω στο γραφείο;

Το ταπεράκι είναι εδώ λόγω κρίσης και είναι trendy!

Το Tl!fe έψαξε, ρώτησε και σου προτείνει τρόπους για να έχεις κάθε μέρα σπιτικό φαγητό και λεφτά στην τσέπη στο τέλος του μήνα.

Κι όμως ναι!

Μπορείς να αντιμετωπίσεις τα σκληρά οικονομικά μέτρα και να μην στερηθείς τα αγαπημένα σου αντικείμενα και τις μικρές σου απολαύσεις!

Το ταπεράκι επέστρεψε για να μείνει και να μας εξοικονομήσει χρήματα για να κάνουμε πραγματικότητα τα όνειρα που σταμάτησαν με την ανακοίνωση της μείωσης του εισοδήματός μας.

Aκόμη και οι star προτιμούν το ταπεράκι.

Εδώ, η ηθοποιός

Kate Hudson το άδειασε!



"Το ταπεράκι με βοήθησε να αποκτήσω μια πιο υγιεινή διατροφή αλλά και να εξοικονομήσω αρκετά χρήματα. Τρώγοντας στο γραφείο συνεχώς από delivery, είχα αποκτήσει αρκετά παραπανίσια κιλά αλλά ξόδευα και 7€ την ημέρα. Ακόμη και οι συνάδελφοί μου που στην αρχή με κορόιδευαν αλλά στο τέλος μιμήθηκαν κι αυτοί το παράδειγμά μου.” λέει στο TL!FE η 26χρονη Σοφία.

Αν ανήκεις στην κατηγορία “καλοφαγού” με το ταπεράκι θα κερδίσεις περίπου 375 ευρώ το μήνα! Αν πάλι ανήκεις στην κατηγορία “λιτοδίαιτη, θα έχεις κέρδος περιπου 200 ευρώ.


Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή...



Αν αγαπάς πολύ το φαγητό, τότε το καθημερινό μενού σου και τα έξοδά σου στο γραφείο είναι τα εξής:

ΚΑΦΕΣ: 1FR. ESPRESSO 2,30Ε

ΠΡΩΙΝΟ: ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΚΟΥΡΟΥ: 1,50Ε

ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ: ΣΑΛΑΤΑ ΚΑΙΣΑΡΑ:6Ε CLUB SANDWICH:4.85Ε

ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΟ ΤΥΠΟΥ COLA: 1,10Ε

ΓΛΥΚΟ: BROWNIES: 2.50Ε

ΝΕΡΟ: 0.50Ε

ΣΥΝΟΛΟ: 18,75Ε

Αυτό σημαίνει ότι ξοδεύεις: 18,75Χ5(ημέρες) =93,75ευρώ την εβδομάδα, δηλαδή το μήνα 93,75Χ4 (εβδομάδες) =375 ευρώ

Αν είσαι λιτοδίαιτη, τα καθημερινά έξοδα για φαγητό στη δουλειά είναι τα εξής:

ΚΑΦΕΣ: 1 ΦΡΑΠΕ: 2.00Ε

ΠΡΩΙΝΟ: ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΚΟΥΡΟΥ: 1,50Ε

ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ: ΣΑΛΑΤΑ ΕΠΟΧΗΣ: 4Ε

ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΟ: 1,10Ε

ΝΕΡΟ: 0,50Ε

ΓΛΥΚΟ:ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΙΚΡΗ: 0,80Ε

ΣΥΝΟΛΟ: 9,90Ε

Σε αυτή την περίπτωση είναι λίγο καλύτερα τα πράγματα. 9,90Χ5=49.50 ευρώ την εβδομάδα

και 49.50Χ4=198 ευρώ το μήνα .

Αν δεν καταφέραμε να σε πείσουμε ότι το ταπεράκι συμφέρει έχουμε κι άλλα πιο δυνατά επιχειρήματα.

Με τα χρήματα που θα “γλιτώσεις” αν το ... υιοθετήσεις, θα μπορέσεις:

- να αγοράσεις τα μέχρι σήμερα απαγορευτικά για σένα 12ποντα Christian Louboutin

- να πληρώσεις το νοίκι ή τη δόση του σπιτιού (έστω τη μισή)

- να αγοράσεις από το internet ένα κοστούμι ή παπούτσια για τον άντρα της ζώης σου

- να απολαύσεις μια φουλ περιποίηση σε ένα spa

- να κάνεις λεύκανση δοντιών

- να πάρεις ένα δεύτερο άρωμα

-καθώς και να κάνεις χιλιάδες άλλες μικρές αλλά απαγορευμένες απολαύσεις!




Ένα θέμα βέβαια που προκύπτει είναι πως θα ... γεμίζει το ταπεράκι, αλλά και πως θα είναι σικ. Διαβασε αύριο τις πολύτιμες συμβουλές της γνωστής σεφ Αλεξίας Αλεξιάδου και για τα δύο!



Ρεπορτάζ: Καλλιόπη Γεωργοπούλου, Κική Τσολακίδη

Κείμενο : Μαρία Ρουμελιώτου

tlife.gr

ΔΕΣ ΟΛΛΑ ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΠΛΟΙΩΝ ΜΕ ΕΚΠΤΩΣΗ

Ακτοπλοϊκά - Viva Travel